Η Κίνα θέτει όρια στη χρήση wearables από στελέχη των ενόπλων δυνάμεων

by George Polyzos • On 15-05-2015 • AT 12:43 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Show of power …  soldiers from the Chinese People’s Liberation Army (PLA) Special Operations Forces.

Οι κινεζικές αρχές φέρονται να απαγόρευσαν στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων της χώρας να χρησιμοποιούν συνδεδεμένα στο Διαδίκτυο wearables, υπό το φόβο διαρροής κρίσιμων πληροφοριών εθνικής ασφάλειας.

Η αποκάλυψη έγινε από την επίσημη εφημερίδα των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων (People’s Liberation Army Daily). Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας οι περιορισμοί τέθηκαν όταν ένας νεοσύλλεκτος έλαβε ως δώρο για τα γενέθλιά του ένα smartwatch.

Στη συνέχεια ο εν λόγω νεοσύλλεκτος προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το smartwatch για να τραβήξει φωτογραφίες με τους συναδέλφους του, φωτογραφίζοντας όμως συγχρόνως και τις παρακείμενες στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Της υπόθεσης επιλήφθηκαν οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας, οι οποίες κατέληξαν στο ότι «η χρήση wearables με πρόσβαση στο Internet, πληροφορίες τοποθεσίας και λειτουργίες φωνητικών εντολών θα μπορούσαν να θεωρηθούν παραβίαση των κανόνων ασφαλείας, όταν χρησιμοποιούνται από στρατιωτικό προσωπικό», αναφέρει το βρετανικό BBC.

audi-smartwatch-ces-2015

Στο δικό του δημοσίευμα του BBC φιλοξενεί τις απόψεις ειδικών οι οποίοι θεωρούν ότι οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή με πρόσβαση στο Διαδίκτυο μπορεί να ελεγχθεί απομακρυσμένα ακόμη και παρά τη θέληση του κατόχου της, δημιουργώντας έτσι σημαντικά κενά ασφαλείας.

Το παραπάνω δημοσίευμα επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα και από την ιστοσελίδα του αμερικανικού NBC, όπου ειδικοί αναλυτές αναφέρουν ότι ανάλογοι περιορισμοί για τη χρήση κινητών τηλεφώνων ισχύουν ήδη σε πολλούς στρατούς σε όλο τον κόσμο.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons