Η Κίνα θέλει να πατήσει στον Άρη και όχι μόνο

by Nikos Kaimakamis • On 07-01-2017 • AT 11:19 am • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Η Κίνα θέτει τις βάσεις για την ανάπτυξή της στο διάστημα, με τους στόχους της να περιλαμβάνουν τον Άρη, αλλά όχι μόνο. 

Σε μία αναφορά της Κινεζικής Υπηρεσίας Διαστήματος, με τίτλο “China’s Space Activities 2016” γίνεται αναλυτική παράθεση των σχεδίων της Κίνας για τις διαστημικές της εξερευνήσεις και τις τεχνολογίες που θα χρησιμοποιήσει για να το καταφέρει αυτό. Μέσα στην αναφορά της Κίνας η εξερεύνηση του Άρη βρίσκεται στην τέταρτη θέση κατά σειρά σπουδαιότητας, με τη Σελήνη να είναι ο βασικός στόχος των Κινέζων επιστημόνων.

Η αθέατη πλευρά της Σελήνης και η συλλογή δειγμάτων του εδάφους αναμένεται να απασχολήσει την Κινεζικής Υπηρεσία Διαστήματος. Η πρώτη αποστολή ρομποτικών σκαφών στον Άρη από την Κίνα εκτιμάται ότι θα λάβει χώρα μέχρι το 2020. Τα ρομποτικά σκάφη αυτή θα είναι ένα rover που θα κινείται στην επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη, ένας δορυφόρος του Άρη και ένα ρομποτικό σκάφος που θα προσγειωθεί στον Άρη.

Η Κίνα δεν σταματά εκεί και θέτει τις βλέψεις της για εξερεύνηση της ζώνης των αστεροειδών, ενώ μέσα στα πλάνα της είναι και η εξερεύνηση για την πιθανότητα της ύπαρξης εξωγήινης ζωής που βρίσκεται σε υψηλή θέση στη διαστημική ατζέντα της Κίνας.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καλό είναι όταν μιλάμε για άλλους πλανήτες να χρησιμοποιούμε την λέξη προσεδάφιση και όχι προσγείωση…

    ΥΓ: Το ίδιο λάθος είχε κάνει και ο Τιτάνας πριν 10 χρόνια! Έκανα το παλιό μου σχόλιο copy από εδώ:
    http://www.pestaola.gr/30th-anniversary-of-viking-landing-on-mars/

    Ραντεβού σε περίπου 10 χρόνια, όταν η προσεδάφιση στον πλανήτη Άρη θα αποτελεί για πολλοστή φορά άμεση προτεραιότητα, σκοπό, σχέδιο που σύντομα πραγματοποιείται, κτλ, κτλ!

    Γιώργος

Top

Show Buttons
Hide Buttons