Η Kaspersky παρουσίασε τη νέα εφαρμογή QR Scanner

by George Polyzos • On 06-02-2015 • AT 12:03 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

bash bug

Η Kaspersky Lab παρουσιάζει το Kaspersky QR Scanner, τη νέα της εφαρμογή για φορητές συσκευές, συμβατή με λειτουργικά συστήματα Android και iOS.

Το εν λόγω πρόγραμμα μπορεί όχι μόνο να διαβάζει πληροφορίες από κωδικούς QR, αλλά και να προειδοποιεί τους χρήστες σχετικά με πιθανώς επικίνδυνα link που περιέχονται σε αυτούς. Οι απατεώνες επινοούν διαρκώς νέα κόλπα για να παρασύρουν τους χρήστες σε κακόβουλα site. Μία μέθοδος που έχει γίνει δημοφιλής τελευταία είναι η κρυπτογράφηση συνδέσμων phishing σε κωδικούς QR.

Οι κωδικοί QR αποτελούν ένα βολικό εργαλείο για την αποστολή link σε μια φορητή συσκευή από οθόνες υπολογιστών ή τυπωμένες σελίδες. Ωστόσο, ενώ οι έμπειροι χρήστες μπορούν να αναγνωρίζουν τις ψεύτικες διευθύνσεις URL που εμφανίζονται στην οθόνη τους, δεν υπάρχει τρόπος αναγνώρισης ενός πλαστού κωδικού QR με γυμνό μάτι. Αυτό σημαίνει ότι οι ψηφιακοί εγκληματίες μπορούν όχι μόνο να αντικαταστήσουν εικόνες με κωδικούς online, αλλά και να «κολλήσουν» κακόβουλους κωδικούς QR πάνω σε κανονικές αφίσες, ανακοινώσεις, αγγελίες κλπ.

Kaspersky QR Scanner

Το ίδιο το phishing, δηλαδή η δημιουργία ψεύτικων site με σκοπό την απόσπαση προσωπικών δεδομένων από τους χρήστες ή τη «μόλυνση» των συσκευών με κακόβουλο λογισμικό, δεν αποτελεί κάτι καινούργιο. Χρησιμοποιείται από τους ψηφιακούς εγκληματίες εδώ και πολλά χρόνια. Η Kaspersky Lab έχει ένα σημαντικό ιστορικό επιτυχούς καταπολέμησης αυτών των απειλών και διαθέτει εκτενείς βάσεις δεδομένων με κακόβουλα link και αποτελεσματικές τεχνολογίες για τον εντοπισμό επικίνδυνων ιστότοπων που εμφανίστηκαν πρόσφατα στο Διαδίκτυο. Τώρα, η Kaspersky Lab επεκτείνει την anti-phishing προστασία που προσφέρει με μια λύση για τους κωδικούς QR.

Το Kaspersky QR Scanner είναι μια δωρεάν εφαρμογή για συσκευές με λειτουργικά iOS και Android και δεν περιλαμβάνει τίποτα περιττό. Δεν υπάρχουν πρόσθετες προαιρετικές δυνατότητες ή περιττές επιλογές. Η λύση της εταιρείας ακολουθεί την εξής απλή προσέγγιση: Σάρωση – Έλεγχος – Άνοιγμα. Μόλις το τετράγωνο σχήμα ενός κωδικού QR γίνει ορατό στην κάμερα της συσκευής, η εφαρμογή ανταποκρίνεται ελέγχοντας τις πληροφορίες που βρίσκονται κωδικοποιημένες σε αυτόν.

Αν όλα είναι εντάξει, τότε ανοίγει την ιστοσελίδα. Αν ο σύνδεσμος οδηγεί σε μια κακόβουλη σελίδα ή σε μια τοποθεσία phishing, ο χρήστης βλέπει ένα προειδοποιητικό μήνυμα. Εκτός από τις διευθύνσεις ιστοσελίδων, ο σαρωτής μπορεί να εντοπίσει επιτυχώς κάθε κείμενο που βρίσκεται κωδικοποιημένο μέσα σε κωδικούς QR, καθώς και στοιχεία επικοινωνίας. Ταυτόχρονα, μπορεί να αποδεχτεί γρήγορα ρυθμίσεις Wi-Fi και να συνδέσει τη συσκευή στο δίκτυο.

Το Kaspersky QR Scanner αποτελεί μια νέα προσθήκη στη σειρά καταναλωτικών προϊόντων της Kaspersky Lab για φορητές συσκευές. Σε αυτή περιλαμβάνονται λύσεις όπως: το Kaspersky Safe Browser for iOS και Windows Phone, το Kaspersky Internet Security for Android και το Kaspersky Password Manager for iOS και Android.

Για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και για να «κατεβάσετε» το QR Scanner μπορείτε να επισκεφτείτε τη διεύθυνση: http://www.kaspersky.com/qr-scanner.

[Δ.Τ. Kaspersky Lab]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons