Η Kaspersky λανσάρει το Internet Security – Multi-Device 2015

by George Polyzos • On 19-09-2014 • AT 9:01 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

Η Kaspersky Lab παρουσίασε τη νέα αναβαθμισμένη λύση της για την ασφάλεια των οικιακών χρηστών, το Kaspersky Internet Security – Multi-Device 2015.

Η λύση έχει αναπτυχθεί με στόχο την προστασία των χρηστών συσκευών Windows, OS X και Android από τις υφιστάμενες αλλά και από νέες απειλές, ώστε η διαδικτυακή τους ζωή να είναι ευκολότερη και ασφαλέστερη.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Kaspersky Lab και την B2B International αναδεικνύει ότι οι μεγαλύτερες ανησυχίες των χρηστών του Διαδικτύου αφορούν την προστασία της ιδιωτικής τους ζωής και ταυτότητας, την διαφύλαξη των προσωπικών τους δεδομένων, την προστασία των χρημάτων τους και την ασφάλεια των παιδιών τους. Επιπλέον, το 79% των Ευρωπαίων χρησιμοποιεί συσκευές με διαφορετικές πλατφόρμες και απαιτεί λύσεις ασφάλειας για πολλαπλά συστήματα, ιδιαίτερα αν ληφθεί υπόψη η συνεχής αύξηση των online απειλών.

Kaspersky Internet Security - Multi - Device

Σύμφωνα με την Kaspersky Lab, σχεδόν 315.000 νέα δείγματα κακόβουλου λογισμικού εμφανίζονται κάθε μέρα. Κανένα λειτουργικό σύστημα δεν μπορεί να θεωρηθεί ασφαλές, καθώς οι εποχές που οι επιτιθέμενοι επικεντρώνονταν σχεδόν αποκλειστικά στα Windows έχουν περάσει προ πολλού, με τις επιθέσεις σε υπολογιστές Mac και λειτουργικά συστήματα φορητών συσκευών να βρίσκονται σε διαρκή άνοδο. Μετά την ανακάλυψη του botnet Flashback, στο οποίο περιλαμβάνονταν πάνω από 700.000 υπολογιστές με λειτουργικό OS X, οι χρήστες της Apple δεν μπορούν πλέον να υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα είναι απολύτως ασφαλές.

Ακολουθώντας την παγκόσμια τάση της στροφής σε φορητές λύσεις, ο αριθμός των κακόβουλων προγραμμάτων που στοχεύουν το πιο δημοφιλές mobile λειτουργικό σύστημα, το Android, συνεχίζει να αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς, με την Kaspersky Lab να εντοπίζει περίπου 20.000 νέα δείγματα κάθε μήνα. Με τη σειρά τους, οι ιστοσελίδες phishing (πλαστές σελίδες που έχουν αναπτυχθεί με στόχο την υποκλοπή προσωπικών πληροφοριών) αποτελούν μια καθολική ψηφιακή απειλή που ενέχει κινδύνους για όλους τους χρήστες, ανεξάρτητα από τη συσκευή ή το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιούν. Κάθε μήνα, το Kaspersky Security Network καταγράφει πάνω από 137.000 νέες σελίδες phishing, οι οποίες στοχεύουν να εξαπατήσουν τους χρήστες, ώστε να τους αποσπάσουν ευαίσθητα προσωπικά και οικονομικά δεδομένα.

Οι τελευταίες εκδόσεις των καταναλωτικών προϊόντων της Kaspersky Lab ενσωματώνουν αρκετές απολύτως νέες τεχνολογίες, οι οποίες βελτιώνουν το επίπεδο της προστασίας απέναντι σε κακόβουλο λογισμικό κρυπτογράφησης, εμποδίζουν την παρακολούθηση της webcam του χρήστη και θωρακίζουν τις συσκευές ενάντια στους κινδύνους που εγκυμονούν τα ευπαθή δίκτυα Wi-Fi.

Προστασία Webcam: Η παραβίαση της webcam ή η παρακολούθηση εικόνων μέσω της κάμερας είναι ένας τρόπος χρήσης κακόβουλων προγραμμάτων online κατασκοπείας. Πολλοί χρήστες δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο τι μπορεί να καταγραφεί στην webcam τους, παρότι η κάμερα θα μπορούσε να φωτογραφήσει εικόνες από έγγραφα που περιέχουν τραπεζικά στοιχεία, στοιχεία πιστωτικών καρτών ή απλά πληροφορίες για προσωπικές τους δραστηριότητες που δεν θα ήθελαν να εκθέτουν σε αγνώστους. Για να είναι οι χρήστες σίγουροι ότι κανείς δεν τους παρατηρεί χωρίς τη γνώση ή τη συγκατάθεσή τους, η Kaspersky Lab έχει αναπτύξει τη λειτουργία Webcam Protection. Η λειτουργία αυτή παρακολουθεί τις εφαρμογές που προσπαθούν να συνδεθούν με την κάμερα, προειδοποιεί το χρήστη για τις προσπάθειες πρόσβασης και – αν κριθεί απαραίτητο – εμποδίζει την πρόσβαση στην webcam.

System Watcher: Μία από τις πιο σοβαρές απειλές για τα έγγραφα, τις φωτογραφίες και τα μουσικά αρχεία των χρηστών προέρχεται από το αποκαλούμενο cryptomalware, δηλαδή το κακόβουλο λογισμικό που κρυπτογραφεί αρχεία και απαιτεί λύτρα προκειμένου να επιτρέψει στους χρήστες να αποκτήσουν εκ νέου πρόσβαση σε αυτά. Από τη στιγμή που τα δεδομένα έχουν κρυπτογραφηθεί, η πρόσβαση σε αυτά δεν μπορεί να αποκατασταθεί, ακόμη κι να το κακόβουλο λογισμικό αφαιρεθεί. Για το λόγο αυτό, η Kaspersky Lab έχει αναπτύξει μία μέθοδο για την ανάκτηση της πρόσβασης στα δεδομένα χωρίς την πληρωμή λύτρων. Η λειτουργία System Watcher αναλύει όλες τις διεργασίες που τρέχουν στο λειτουργικό σύστημα, ενώ διαθέτει πλέον νέες λειτουργίες δημιουργίας back-up δεδομένων. Όταν το System Watcher εντοπίσει ένα ύποπτο πρόγραμμα που προσπαθεί να τροποποιήσει κάποιο αρχείο του χρήστη, δημιουργεί αμέσως ένα τοπικό αντίγραφο του αρχείου, απαλλαγμένο από οποιεσδήποτε εξωτερικές αλλαγές. Αν η περαιτέρω παρακολούθηση του συστήματος δείξει ότι το πρόγραμμα που άλλαξε το αρχείο ήταν κακόβουλο, τότε όλες οι αλλαγές θα αναιρεθούν.

Ειδοποιήσεις ασφάλειας Wi-Fi: Στα χέρια των εγκληματιών, τα δημόσια ασύρματα δίκτυα μπορούν εύκολα να γίνουν ένα ακόμη εργαλείο για την παραβίαση των δεδομένων του χρήστη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Kaspersky Lab εισήγαγε τη λειτουργία Wi-Fi Security Notification στη νέα έκδοση του Kaspersky Internet Security. Η λειτουργία αυτή ελέγχει την ασφάλεια των Wi-Fi hotspots και προειδοποιεί το χρήστη για οποιεσδήποτε πιθανές απειλές, όπως είναι η ευάλωτη σύνδεση με το δίκτυο ή η μετάδοση ενός με ασφαλούς κωδικού πρόσβασης μέσω του Διαδικτύου. Επίσης, οι χρήστες λαμβάνουν συμβουλές και συστάσεις για τη σωστή και ασφαλή ρύθμιση οικιακών δικτύων Wi-Fi.

Εκτός από τα παραπάνω νέα χαρακτηριστικά, το Kaspersky Internet Security – Multi-Device 2015 περιλαμβάνει μια σειρά από επιπλέον βελτιώσεις:

  • Αυτόματες ενημερώσεις και αναβαθμίσεις μόλις κυκλοφορήσει μια νεότερη έκδοση: Με αυτήν την καινοτομία, οι χρήστες θα διαθέτουν πάντα την πιο πρόσφατη και αξιόπιστη έκδοση του προϊόντος, χωρίς να χρειάζεται να ταλαιπωρηθούν για να την «κατεβάσουν» και να την εγκαταστήσουν
  • Βελτιώσεις στη λειτουργία Safe Money για την προστασία των οικονομικών συναλλαγών σε κάθε στάδιο: Πλέον, το Safe Money εμποδίζει και τις εφαρμογές τρίτων που επιχειρούν να αποκτήσουν πρόσβαση στον browser του χρήστη, ο οποίος μπορεί να περιέχει προσωρινά εμπιστευτικά δεδομένα (π.χ. στοιχεία σύνδεσης). Η λειτουργία Safe Money συνεχίζει να προσφέρει προστασία ενάντια σε εργαλεία screen-capture, κακόβουλες επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης και άλλες τακτικές κλοπής χρημάτων που χρησιμοποιούνται από τους ψηφιακούς εγκληματίες
  • Για τους χρήστες επί πληρωμή δικτύων Wi-Fi και συνδέσεων 3G ή LTE, η λύση περιλαμβάνει πλέον τη λειτουργία Cost-Aware Networking, η οποία μειώνει τον όγκο των δεδομένων που διαβιβάζονται από το προϊόν μέσω του δικτύου
  • Στη λειτουργία anti-phishing, η οποία βοηθά το χρήστη να αποφύγει ανεπιθύμητους και κακόβουλους ιστότοπους, πραγματοποιήθηκαν βελτιώσεις σε επίπεδο κειμένου, εικόνας και στην τεχνολογία ανάλυσης των συνδέσμων που περιλαμβάνονται σε ιστοσελίδες. Έτσι, ο εντοπισμός πλαστών ιστοσελίδων, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για την κλοπή χρημάτων και ευαίσθητων πληροφοριών, γίνεται ταχύτερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια.
  • Το κύριο μενού και το interface έχουν ενοποιηθεί σε όλα τα προϊόντα, ώστε οι χρήστες να μπορούν να περιηγηθούν στις εφαρμογές εύκολα, ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα ή την έκδοση του προϊόντος. Η ιδιαίτερη προσοχή που δόθηκε στην κατανάλωση πόρων, συνέβαλε στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των εργαλείων ασφάλειας, εξασφαλίζοντας ότι δεν επηρεάζονται οι επιδόσεις του λειτουργικού συστήματος.

[Δ.Τ. Kaspersky Lab]

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons