Η Καλιφόρνια επιτρέπει τις δοκιμές αυτόνομων οχημάτων

by Nikos Kaimakamis • On 25-10-2016 • AT 9:23 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

google-self-drive-car-california

Η Καλιφόρνια δίνει το πράσινο φως στην έναρξη των δοκιμών των αυτόνομα κινούμενων οχημάτων σε δημόσιους δρόμους. 

Οι δοκιμές που επιτρέπονται στην Καλιφόρνια δεν θα είναι χωρίς περιορισμούς, καθώς όλα δείχνουν ότι οι Αρχές δεν θέλουν ακόμα να αφήσουν τους δρόμους να γεμίσουν με οχήματα στα οποία οι οδηγοί θα αφήνουν τα χέρια από το τιμόνι. Σε πρώτη φάση, οι δοκιμές των αυτόνομα κινούμενων οχημάτων θα μπορούν μεν να γίνονται σε δημόσιους δρόμους, σε ένα περιορισμένο εύρος δε και σε καθορισμένα όρια. Παράλληλα, θα πρέπει να έχουν φροντίσει οι κατασκευαστές για την ασφάλιση των οχημάτων αυτών, ενώ η μέγιστη ταχύτητα που θα αναπτύσσουν δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 57 Km/h.

Το ποσό της ασφάλισης των οχημάτων που προβλέπεται στην Καλιφόρνια ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια δολάρια, πράγμα που σημαίνει ότι τα μικρά startup που ασχολούνται με την αυτόνομη κίνηση των οχημάτων δεν θα μπορούν να κάνουν τις δοκιμές τους στην Καλιφόρνια, ενώ μεγάλες εταιρείες όπως είναι οι Google, Uber, Tesla και άλλες θα μπορούν μόνο να υποστηρίξουν τέτοια ποσά.

Αυτή τη στιγμή, σε όλες τις δοκιμές υπήρχε ένας άνθρωπος στο τιμόνι, ο οποίος φρόντιζε να αναλάβει σε περίπτωση που κάτι πήγαινε στραβά με την κίνηση του αυτόνομου οχήματος, αλλά σταδιακά αναμένεται να πραγματοποιηθούν και δοκιμές χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση.

Η Google χρησιμοποιεί δύο Toyota Lexus για τις δοκιμές της, ενώ -σύμφωνα με το Readwrite- αναμένεται να προσθέσει και άλλα 100 Fiat minivan στον στόλο των αυτόνομα κινούμενων οχημάτων που δοκιμάζει.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons