Η Japan Display βασίζει τα έσοδά της στην Apple

by George Polyzos • On 26-06-2014 • AT 1:10 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

iPhones

 

Η ιαπωνική Japan Display, φέρεται να οφείλει το 1/3 των εσόδων της στις παραγγελίες που αφορούν οθόνες συσκευών iPhone. Τα στοιχεία αφορούν το οικονομικό έτος που έληξε τον περασμένο Μάρτιο.

Η Japan Display αποτελεί τον μεγαλύτερο κατασκευαστή οθονών, παγκοσμίως και σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, τα έσοδα που προέρχονται από τις παραγγελίες της Apple ξεπερνούν ακόμη και τις παραγγελίες των πολυάριθμων και ταχύτατα αναπτυσσόμενων Κινέζων κατασκευαστών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ιαπωνική εταιρεία αναμένει περαιτέρω αύξηση των πωλήσεων προς την Apple, λόγω της αναμενόμενης εμφάνισης από το φθινόπωρο του iPhone 6 το οποίο σύμφωνα με τις μέχρι τώρα διαρροές θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις οθονών, με μεγαλύτερη διαγώνιο.

Ωστόσο, αν και οι πωλήσεις των διαφόρων μοντέλων iPhone έφτασαν τα 153 εκατομμύρια τεμάχια, κατά τη διάρκεια του 2013, η συνεργασία με την Apple δεν είναι πάντα η ευκολότερη υπόθεση για τους προμηθευτές της.

Αιτία φέρεται να είναι η συνεχής απαίτηση της αμερικανικής εταιρείας για συμπίεση του κόστους παραγωγής, γεγονός που περιορίζει και τα περιθώρια κέρδους των προμηθευτών. Παράλληλα, η υψηλή εξάρτηση από τον κύκλο των προϊόντων της μπορεί να προκαλέσει μεγάλες διακυμάνσεις στα τριμηνιαία κέρδη.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Japan Display δεν είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής οθονών για την Apple καθώς προμηθευτές είναι επίσης και οι Sharp και LG Display. Μάλιστα, η LG Display πρόκειται να είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής της Apple για το επερχόμενο iWatch, λόγω της ικανότητάς της να έχει σημαντική, μαζική παραγωγή κυρτών οργανικών πάνελ.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons