Η Jaguar παρουσιάζει με VR το νέο της μοντέλο

by Nikos Kaimakamis • On 15-11-2016 • AT 12:04 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Με το ηλεκτρικό concept I-Pace, η Jaguar θέλει να φέρει το Virtual Reality στην μοντέρνα αυτοκίνηση σε ένα μοντέρνο όχημα SUV. 

To Jaguar I-Pace είναι ένα ηλεκτρικό SUV, το οποίο θα βγει στην παραγωγή το 2018 και μπορεί να προσφέρει αυτονομία 400 χιλιομέτρων περίπου, με μπαταρίες Λιθίου 90 KWh. Υπάρχουν δύο ηλεκτροκινητήρες, ο ένας στον μπροστινό και ο άλλος στον πίσω άξονα, με την συνδυασμένη ιπποδύναμη να φτάνει τους 400 ίππους, ενώ η ροπή μπορεί να φτάνει τα 71.4 χιλιογραμμόμετρα. Το αποτέλεσμα είναι οι ζηλευτή δύναμη στον δρόμο και οι πολύ καλές επιδόσεις, με την επιτάχυνση από τα 0 έως τα 100 χλμ/ώρα σε περίπου 4 δευτερόλεπτα.

Το όχημα αυτό έχει παρουσιαστεί σε concept μορφή, οπότε ενσωματώνει μια σειρά από υψηλές τεχνολογίες που δεν είναι σίγουρο εάν θα υπάρχουν και στο αυτοκίνητο παραγωγής. Η Jaguar χρησιμοποίησε την τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας για την ταυτόχρονη παρουσίαση του οχήματος στο Λος Άντζελες και το Λονδίνο. Για τους σκοπούς της παρουσίασης έγινε χρήση HTC Vive και υπολογιστών Dell Precision.

jaguar-i-pace

Όσοι παρακολουθούσαν την παρουσίαση, τηλεμεταφέρθηκαν με την βοήθεια του VR σε διάφορα τοπία για να δουν εικόνα μέσα από το όχημα σε άλλα τοπία, αλλά και το όχημα σε άλλες τοποθεσίες. Όλοι μπορούσαν να κάτσουν σε ένα virtual περιβάλλον, το οποίο προσομοίαζε το εσωτερικό του Jaguar I-Pace, ενώ οι ιθύνοντες της Jaguar σημειώνουν ότι η λογική της παρουσίασης εμπνέεται από την υψηλό τεχνολογικό προφίλ που δηλώνουν ότι θα έχει το νέο SUV.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons