Η Intel υπόσχεται υψηλές επιδόσεις στους servers με τον Optane SSD

by Nikos Kaimakamis • On 20-03-2017 • AT 12:40 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

O Intel Optane SSD είναι ένας δίσκος με χωρητικότητα 375 GB που μπορεί να προσαρμοστεί σε servers και υπόσχεται υψηλές ταχύτητες. 

Το πρώτο μοντέλο της οικογένειας των Optane SSD της Intel είναι ο DC P4800X, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμος στα 375 GB, αλλά η Intel τονίζει ότι θα ακολουθήσουν και άλλα μοντέλα με τη χωρητικότητα να αγγίζει το 1,5 ΤΒ. Η Intel δηλώνει ότι σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο DC P3700 SSD, η νέα της πρόταση θα είναι από 8 έως και 40 φορές πιο αποδοτική κάτω από διάφορες συνθήκες φορτίου δεδομένων.

Σύμφωνα με την Intel, ένας Optane SSD θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως εναλλακτική σε συστήματα DRAM, λόγω των υψηλών ταχυτήτων που προσφέρει, καθώς θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρόσθετο αξεσουάρ σε σύνδεση με θύρες PCI-Express/NVMe και U.2. Η εταιρεία δεν έδωσε κάποιες πληροφορίες αναφορικά με το αν και πότε θα κάνουν την εμφάνισή τους τα Optane SSDs ως τελικά προϊόντα για τον απλό καταναλωτή, ενώ αρχικά απευθύνεται προς χρήση σε servers.

O Optane SSD της Intel είναι εφοδιασμένος με την τεχνολογία Memory Drive της Intel, που σημαίνει ότι μπορεί να συνεργαστεί με έναν επεξεργαστή Intel Xeon και να λειτουργήσει ως μνήμη RAM σε ένα σύστημα. Σε κάθε περίπτωση, τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Intel Optane P4800X SSD είναι τέτοια που μπορούν να αναβαθμίσουν ένα σύστημα που τον χρησιμοποιεί.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons