Η Intel παρουσιάζει πλατφόρμα για το Internet of Things

by George Polyzos • On 10-12-2014 • AT 2:47 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Intel IoT Platform

Η Intel παρουσίασε μία νέα πλατφόρμα με την οποία φιλοδοξεί να κάνει ευκολότερη τη δημιουργία προϊόντων που θα συνδέονται στο Internet και θα χρησιμοποιούν chips, ασφάλεια και λογισμικό.

Η Intel IoT Platform, σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, πρόκειται να βοηθήσει τις κατασκευάστριες εταιρείες να δημιουργούν προϊόντα τα οποία θα φτάνουν ταχύτερα στην αγορά. Αυτό θα επιτευχθεί ενοποιώντας και απλοποιώντας τις δυνατότητες διασύνδεσης και την ασφάλεια που θα παρέχεται για προϊόντα του Internet of Things.

Η αμερικανική εταιρεία πρόκειται να συνεργαστεί με μια σειρά γνωστών κατασκευαστών, όπως οι Accenture, SAP, Dell, Wipro και άλλες, ώστε να δημιουργήσει ένα εύρωστο οικοσύστημα.

Ο επικεφαλής του τμήματος Internet of Things της Intel, Doug Davis, δήλωσε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της πλατφόρμας στο Σαν Φρανσίσκο ότι «θα είναι ένα σετ από “τουβλάκια” που θα βασίζονται σε υλικό hardware και σε λογισμικό της εταιρείας και θα μπορούν να δημιουργήσουν έξυπνες συνδεδεμένες συσκευές».

Επίσης, ο Davis συμπλήρωσε ότι η πλατφόρμα θα επιτρέπει την ευκολότερη διασύνδεση με data centers για να αναλύονται δεδομένα που συλλέγονται από τους αισθητήρες των διάφορων συσκευών.

Βασικός αντίπαλος στην προσπάθεια της Intel θα πρέπει να θεωρείται η Qualcomm, η οποία έχει δημιουργήσει το πρωτόκολλο AllJoyn IoT, το οποίο έχει ανοικτή αρχιτεκτονική και επιπλέον στηρίζεται από το Linux Foundation.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το τομέας Internet of Things της Intel είχε για το τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο έσοδα ύψους 530 εκατομμυρίων ευρώ. Το εν λόγω ποσό αντιπροσωπεύει μόλις το 4% των συνολικών εσόδων της εταιρείας αλλά το ενδιαφέρον σημείο είναι ότι το IoT είχε ανάπτυξη 14% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, δηλαδή πολύ ταχύτερη από το τμήμα επεξεργαστών για PC της εταιρείας.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons