Η Intel επενδύει 62 εκατ. δολάρια σε 16 startups τεχνολογίας

by George Polyzos • On 05-11-2014 • AT 1:36 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Intel_realsense-cntrl-nav

Η Intel Capital, ο επενδυτικός βραχίονας της Intel, ανακοίνωσε την επένδυση 62 εκατομμυρίων δολαρίων σε συνολικά 16 startups που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο της τεχνολογίας.

Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια του 15ου ετήσιου Intel Capital Global Summit. «Η Intel Capital επενδύει στη “συνεχή” τεχνολογία που συναντάμε από τα wearables και το Internet of Things μέχρι τα big data analytics και όλα τα ενδιάμεσα στάδια, συμπεριλαμβανομένων των επεξεργαστών, των έξυπνων συσκευών, των PCs, του cloud και των data centers», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Intel Capital, Arvind Sodhani.

Στα σχέδια της Intel είναι η επένδυση, συνολικά για το 2014, του ποσού των 355 εκατομμυρίων δολαρίων, έναντι επενδύσεων ύψους 333 εκατομμυρίων δολαρίων που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2013. Από το 1991 υπολογίζεται ότι έχουν επενδυθεί από την Intel Capital περισσότερα από 11 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στις startups που επελέγησαν να χρηματοδοτηθούν περιλαμβάνεται και η Braigo Labs του 13χρονου Shubham Banerjee, ο οποίος ανέπτυξε έναν χαμηλού κόστους εκτυπωτή Braille, για χρήση από άτομα με προβλήματα όρασης, χρησιμοποιώντας Lego και επεξεργαστές Intel Edison.

Avegant-Glyph

Επίσης, ανάμεσα στις χρηματοδοτούμενες εταιρείες είναι και η Avegant που δραστηριοποιείται στον χώρο της εικονικής πραγματικότητας και η οποία αναπτύσσει το Glyph, το οποίο συνδυάζει και ενσωματωμένο σετ ακουστικών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Avegant προσέλκυσε αρχικά χρηματοδότηση ενός εκατομμυρίου δολαρίων μέσω του Kickstarter, στα οποία προστέθηκαν άλλα 9,37 εκατομμύρια δολάρια αυτή την εβδομάδα, με κύριο χρηματοδότη την Intel.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons