Η Intel ενώνει τα τμήματα PC και mobile επεξεργαστών

by George Polyzos • On 18-11-2014 • AT 12:24 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Brian Krzanich

Η Intel φέρεται να σχεδιάζει τη συγχώνευση του τμήματος επεξεργαστών για PC με αυτό που ασχολείται με το σχεδιασμό και την παραγωγή των επεξεργαστών για mobile συσκευές.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Chuck Mulloy, εκπροσώπου της εταιρείας, η αναδιοργάνωση θα ολοκληρωθεί κατά τους πρώτους μήνες του 2015. Επικεφαλής του νέου τμήματος θα είναι ο Kirk Skaugen, επικεφαλής μέχρι σήμερα του τμήματος που αφορούσε προϊόντα PC.

Αντίστοιχα, ο επικεφαλής του τμήματος mobile επεξεργαστών θα παραμείνει στη θέση μέχρι να ολοκληρωθεί η μετάβαση στο νέο σχήμα και ακολούθως θα αναλάβει καθήκοντα σε νέο πόστο. Οι παραπάνω ανακοινώσεις έγιναν γνωστές μετά από υπόμνημα του επικεφαλής της Intel, Brian Krzanich, προς τους εργαζομένους της εταιρείας.

«Οι γραμμές ανάμεσα στα PCs, τα tablets, τα phablets και τα smartphones είναι θολές”, δήλωσε ο Mulloy, για να συμπληρώσει «η βασική ιδέα πίσω από τη συγχώνευση των τμημάτων είναι η επιτάχυνση της αποτελεσματικότητας, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πιο γρήγορα».

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Intel ακολουθεί το στόχο επίτευξης παραδόσεων 40 εκατομμυρίων επεξεργαστών για tablets εντός του 2014. Ωστόσο, η χρήση επιδοτήσεων προς τους κατασκευαστές των συσκευών δημιούργησαν λειτουργικά έξοδα ύψους 1,04 δισ. δολαρίων κατά το γ’ τρίμηνο του έτους.

Σε δήλωσή του στη Wall Street Journal, ο διευθύνων σύμβουλος της Intel, Brian Krzanich, ανέφερε ότι «η αγορά συνεχίζει να εξελίσσεται ταχύτατα και εμείς πρέπει να αλλάξουμε ακόμη ταχύτερα ώστε να παραμείνουμε στο προσκήνιο».

 

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons