Η Intel αφήνει πίσω της το Tango smartphone

by Nikos Kaimakamis • On 01-08-2016 • AT 10:59 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

intel realsens 3d smartphone

Μπορεί η Intel με το τμήμα RealSense και το Project Tango smartphone να ήταν πρωτοπόρος στο AR, αλλά τώρα φαίνεται να αλλάζει σχέδια. 

Η Intel έχει αναπτύξει την RealSense 3D camera, η οποία εξοπλίζει το Project Tango smartphone και επιτρέπει στη mobile συσκευή να αναγνωρίζει τον κόσμο που το περιβάλλει, στοιχείο που εκτιμάται ότι αποτελεί μία πρωτοποριακή εφαρμογή της τεχνολογίας ενισχυμένης πραγματικότητας. Μπορεί το Project Tango smartphone να βρήκε το δρόμο της παραγωγής και κυκλοφορίας στο εμπόριο, αλλά αυτό δεν έμελλε να κρατήσει πολύ, καθώς, σύμφωνα με το IT World, η Intel αποφάσισε να δώσει έμφαση σε άλλου τύπου συσκευές με την τεχνολογία RealSense και όχι σε smartphones.

Παράλληλα, η Intel δείχνει να χάνει εντελώς το ενδιαφέρον της για τον κόσμο των smartphones, δίνοντας προσοχή στο κομμάτι τόσο του Augmented όσο και του Virtual Reality, αλλά και σε άλλες τεχνολογικές μορφές και όχι σε κινητά. Άλλωστε, το Project Tango smartphone δεν είχε ποτέ του τη φιλοδοξία να γίνει ένα μαζικό προϊόν, αλλά περισσότερο ένα προϊόν αναφοράς για τους developers και όσους ήθελαν να δουν από κοντά την εφαρμογή μίας νέας τεχνολογίας.

Το μόνο εμπορικά διαθέσιμο Project Tango smartphone παραμένει το Lenovo Phab 2 Pro.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons