Η IDC προβλέπει άνοδο πωλήσεων για τα smartphones

by Nikos Kaimakamis • On 08-06-2017 • AT 12:20 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Σύμφωνα με τα στοιχεία της IDC για το 2017, η αγορά των smartphones θα γνωρίσει ανάκαμψη σε σχέση με το 2016 που θεωρήθηκε κακή χρονιά. 

Κατά τη διάρκεια του 2016, οι αποστολές smartphones στις αγορές είχαν οριακή άνοδο 2.5% σε σχέση με το 2015, στοιχείο που ανησύχησε την αγορά και προκάλεσε συζητήσεις αναφορικά με το πού οδεύει η αγορά των smartphones. Για τη φετινή χρονιά γίνεται ήδη λόγος για ανάπτυξη της τάξης του 3%, με τα στοιχεία να είναι πιο ευοίωνα για το 2018, όπου η IDC προβλέπει άνοδο της τάξης του 4.5% στις αποστολές smartphones στην αγορά.

Σε απόλυτα νούμερα, η IDC προβλέπει ότι φέτος θα μπουν στην αγορά 1.52 δισεκατομμύρια smartphones, ενώ μία από τις κινητήριες δυνάμεις ανόδου στην αγορά εκτιμάται ότι θα είναι η δέκατη επέτειος από την παρουσίαση του iPhone, με την παρουσίαση της νέας εκδοχής του, του iPhone 8, το οποίο και θεωρείται δεδομένο ότι θα κεντρίσει το ενδιαφέρον ενός διόλου ευκαταφρόνητου πλήθους καταναλωτών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι εκτιμήσεις της IDC θέλουν το Android να διατηρεί και μάλιστα να ενισχύει την αρχηγική του θέση στην αγορά, με μερίδιο 85.5% μέχρι το 2021, με την Apple να χάνει ελαφρώς σε μερίδιο αγοράς και τα Windows Phones να αγγίζουν το 0%. Ένα πεδίο στο οποίο θα σημειωθεί, σύμφωνα με την IDC, μεγάλος ανταγωνισμός είναι εκείνο της οθόνης, κυρίως μεταξύ LG και Samsung.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons