Η ΙΒΜ θέλει να φέρει τον κβαντικό υπολογιστή στις επιχειρήσεις

by Nikos Kaimakamis • On 06-03-2017 • AT 1:39 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

To Q program της IBM έχει ως σκοπό του την προσφορά λύσεων quantum computing σε εμπορικούς πελάτες. 

Το πρόγραμμα της ΙΒΜ ασχολείται με τους κβαντικούς υπολογιστές, με απώτερο στόχο τα 50 qubits, ετσι ώστε να μπορεί να γίνει χρήση του quantum computing σε καθημερινό επίπεδο σε μία μοντέρνα επιχείρηση που έχει ανάγκη από τέτοια υπολογιστική ισχύ. Με την πληρωμή από τους συνδρομητές της υπηρεσίας IBM Q, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα μπορούν να χρησιμοποιούν έναν κβαντικό υπερυπολογιστή με δυνατότητες παρόμοιες με εκείνες του IBM Watson.

Ένα σύστημα των 50 qubits, με κβαντική τεχνολογία θα μπορεί να εκτελέσει πράξεις που δεν μπορεί ένας μοντέρνος υπολογιστής, αυξάνοντας κατά πολύ τις δυνατότητες των πληροφοριακών υποδομών μίας επιχείρισης που θα αποφασίσει να το χρησιμοποιήσει. H ΙΒΜ έχει αποφασίσει να δώσει πρόσβαση στο quantum computing σε ερευνητικά κέντρα και επιχειρήσεις με τη μορφή της cloud υπηρεσίας, επεκτείνοντας σταδιακά τις υπηρεσίες της, μετά από το πρόσφατο λανσάρισμα της δυνατότητας της χρήσης ενός τέτοιου υπολογιστή των 5 qubits.

O IBM Q θα σηματοδοτήσει την πρώτη φορά που θα προσφέρεται σε παγκόσμια κλίμακα μία τέτοια υπηρεσία και αναμένεται να δώσει λύσεις σε ποικίλα προβλήματα και ανάγκες για μελέτες που απαιτούν χρόνο και πολύ μεγαλύτερες υποδομές. Η χρήση των κβαντικών υπολογιστών ως cloud υπηρεσίες εκτιμάται ότι θα δώσει νέα ώθηση στο quantum computing.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons