Η Huawei παρουσιάζει τον Kirin 970, ο οποίος έχει AI χαρίσματα

by Nikos Kaimakamis • On 04-09-2017 • AT 1:33 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Στην IFA 2017, η Huawei παρουσίασε το νέο της SoC, τον Kirin 970, ο οποίος διακρίνεται για την ισχύ του και τις AI δυνατότητες επεξεργασίας που προσφέρει.

Σύμφωνα με τις περισσότερες πηγές, ο Huawei Kirin 970 είναι ένας επεξεργαστής που επιτρέπει το συνδυασμό των δυνατοτήτων επεξεργασίας Artificial Intelligence με υπηρεσίες cloud AI, χωρίς καθυστερήσεις στην απόδοση και περιορισμούς στη διασφάλιση της ιδιωτικής ζωής του χρήστη, με εξελιγμένες λειτουργίες αναγνώρισης προσώπου και φωνής. Η Huawei εμφανίζεται εξαιρετικά φιλόδοξη για το νέο της επεξεργαστή, τον οποίο ονομάζει ως το “μέλλον των smartphones”.

O επεξεργαστής της Huawei είναι οχταπύρηνος, ενώ η GPU είναι δωδεκαπύρηνη, γεγονός που υπόσχεται απόδοση 25 φορές μεγαλύτερη με 50 φορές καλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας σε σχέση με έναν τετραπύρηνο επεξεργαστή με πυρήνες Cortex A73.

Μάλιστα, η Huawei σημειώνει ότι σε μία δοκιμή επεξεργασίας φωτογραφιών, o Huawei Kirin 970 έχει καταφέρει να επεξεργαστεί 2000 φωτογραφίες μέσα σε ένα λεπτό. Ο επεξεργαστής αυτός έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με την αρχιτεκτονική των 10 nm, με δικό του Neural Processing Unit, το οποίο έχει 5.5 δισεκατομμύρια transistors σε ένα τετραγωνικό εκατοστό.

Ο Huawei Kirin 970 θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στο μοντέλο Mate 10 και το Mate 10 Pro, το οποίο θα παρουσιαστεί στις 16 Οκτωβρίου, με οθόνη 6 ιντσών, ενώ αναμένονται και άλλες υλοποιήσεις αργότερα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons