Η Huawei ετοιμάζει τον Kirin 990 στα 7nm σε συνεργασία με την TSMC

by George Polyzos • On 13-11-2018 • AT 12:28 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Όχι πολύ καιρό πριν η Huawei παρουσίασε τον Kirin 980 με ικανότητες AI τον οποίο στη συνέχεια είδαμε να εξοπλίζει την κορυφαία πρόταση της εταιρείας, το Huawei Mate 20 Pro.

Η ίδια πλατφόρμα αναμένεται να εξοπλίσει και την επόμενη σειρά P της Huawei, που θα διαδεχθεί την οικογένεια P20. Ωστόσο, αν και η πλατφόρμα Kirin 980 είναι πολύ νέα, η εταιρεία φέρεται ήδη να σχεδιάζει τα επόμενα βήματά της καθώς εργάζεται ήδη στην ανάπτυξη της επόμενης πλατφόρμας Kirin 990.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Κίνα κατασκευαστής του νέου chipset θα είναι η TSMC ενώ η κατασκευή θα βασιστεί στην αρχιτεκτονική των 7nm. Παράλληλα, η θυγατρική της Huawei, HiSilicon η οποία είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη των νέων επεξεργαστών της εταιρείας, φέρεται να έχει επενδύσει στην ανάπτυξη του Kirin 990 ένα ποσό της τάξης των 25 εκατομμυρίων ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Kirin 980 ήταν το πρώτο chipset της εταιρείας που κατασκευάστηκε με τη διαδικασία των 7nm και το πρώτο που χρησιμοποίησε πυρήνες Cortex-A76. Το επερχόμενο Kirin 990 αναμένεται να είναι ίδιας αρχιτεκτονικής και να περιλαμβάνει αντίστοιχο αριθμό τρανζίστορ και επιδόσεις κατανάλωσης ενέργειας. Ωστόσο νέο στοιχείο αναμένεται να είναι η χρήση του μόντεμ Balong 5000, το οποίο είναι πιστοποιημένο για ταχύτητες πρόσβασης 5G.

Η παραγωγή του Kirin 990 αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2019, οπότε και θα υπάρξουν περισσότερα στοιχεία και λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της πλατφόρμας.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons