Η Huawei επιβεβαιώνει ότι εργάζεται σε ένα 5G foldable κινητό

by George Polyzos • On 22-10-2018 • AT 2:16 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Δεν είναι μυστικό ότι οι κατασκευαστές έξυπνων κινητών τηλεφώνων φιλοδοξούν να δημιουργήσουν ένα νέο είδος συσκευής που θα χαρακτηρίζεται από την εύκαμπτη, αναδιπλούμενη οθόνη.

Η τελευταία αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα έρχεται από την Huawei και συγκεκριμένα τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Richard Yu, κατά τη διάρκεια του επίσημου λανσαρίσματος των Mate 20 και Mate 20 Pro, την περασμένη εβδομάδα στο Λονδίνο. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της ιστοσελίδας Digital Trends, ο επικεφαλής της Huawei επιβεβαίωσε ότι «εργαζόμαστε στη δημιουργία αναδιπλούμενων τηλεφώνων, αναδιπλούμενων 5G τηλεφώνων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη από το καλοκαίρι υπήρξαν δημοσιεύματα που ήθελαν την κινεζική εταιρεία να επιθυμεί να «προλάβει» την ανταγωνίστρια Samsung λανσάροντας ένα αναδιπλούμενο smartphone μέχρι τις αρχές του 2019. Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται ότι η νέα συσκευή θα είναι συμβατή με τα δίκτυα 5G.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα The Verge, η Huawei είναι γνωστό ότι κάνει σχέδια και για τα επερχόμενα δίκτυα 5G αναπτύσσοντας το δικό της chip, το Balong 5G01, το οποίο θα είναι σε θέση να υποστηρίζει το νέο πρότυπο 3GPP των 5G δικτύων. Παράλληλα, η εταιρεία έχει επενδύσει περί τα 600 εκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία συμβατών 5G συσκευών.

Στο στρατόπεδο της Samsung, έχει προγραμματιστεί ένα συνέδριο για developers για τον επόμενο μήνα όπου αναμένεται να υπάρξει ομιλία του DJ Koh, CEO της Samsung Mobile, σχετικά με τα σχέδια της εταιρείας για τη δημιουργία του foldable phone. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Samsung εργάζεται εδώ και χρόνια για τη δημιουργία εύκαμπτων OLED οθονών: ήδη από το 2012 έχει παρουσιαστεί η εύκαμπτη AMOLED με την ονομασία Youm ενώ πιο πρόσφατα παρουσιάστηκε και η «άθραυστη» OLED.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons