Η Huawei επενδύει 2 δισ. δολάρια στην κυβερνοασφάλεια

by George Polyzos • On 19-12-2018 • AT 2:35 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Η Huawei ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει το ποσό των 2 δισ. δολαρίων, εντός της επόμενης πενταετίας, σε αναβάθμιση εργαστηρίων και προσωπικό που θα ασχοληθεί με τον τομέα της κυβερνοασφάλειας.

Η σχετική ανακοίνωση της Huawei έγινε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στην πόλη Dongguan στην νότια Κίνα, με την ευκαιρία των εγκαινίων ενός νέου campus ενώ είχαν προσκληθεί και αρκετοί δυτικοί δημοσιογράφοι. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Reuters, η Huawei θεωρεί ότι οι μέχρι τώρα περιορισμοί που της έχουν τεθεί αποσκοπούν στον αποκλεισμό της από την παγκόσμια αγορά δικτυακού εξοπλισμού.

«Ο αποκλεισμός του ανταγωνισμού δεν σε κάνει καλύτερο. Εμείς θεωρούμε ότι οι ανησυχίες ή οι κατηγορίες που σχετίζονται με την ασφάλεια των προϊόντων μας θα πρέπει να βασίζονται σε απτές αποδείξεις. Χωρίς χειροπιαστές αποδείξεις δεν αποδεχόμαστε, αντίθετα αντιτιθέμεθα, σε αυτές τις κατηγορίες» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της κινεζικής εταιρείας.

Προφανώς η κίνηση της κινεζικής εταιρείας έρχεται στον απόηχο και σαν απάντηση των κατηγοριών εναντίον της για περιορισμένη ασφάλεια του τηλεπικοινωνιακού της εξοπλισμού. Να υπενθυμίσουμε ότι στις συγκεκριμένες κατηγορίες πρωτοστατεί η αμερικανική κυβέρνηση που θεωρεί ότι ο εξοπλισμός της Huawei μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την κινεζική κυβέρνηση σαν εργαλείο κατασκοπείας.

Μάλιστα, πριν από λίγους μήνες η αμερικανική κυβέρνηση ζήτησε από συμμαχικές χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμά της και να σταματήσουν να χρησιμοποιούν εξοπλισμό προερχόμενο από την Huawei. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι στις ΗΠΑ δεν επιτρέπεται η εισαγωγή ούτε των κινητών τηλεφώνων της εταιρείας.

Ενδεικτικό είναι ότι η αμερικανική κυβέρνηση φέρεται να έδωσε τις ευλογίες της στην συγχώνευση των τηλεπικοινωνιακών παρόχων T-Mobile και Sprint αρκεί η μητρικές εταιρείες Deutsche Telekom (Γερμανία) και SoftBank (Ιαπωνία) να σταματούσαν να χρησιμοποιούν εξοπλισμό της Huawei.

Μένει να φανεί αν οι κινήσεις της Huawei θα καταφέρουν να «μαλακώσουν» την σκληρή αμερικανική στάση επί του θέματος.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Top

Show Buttons
Hide Buttons