Η Huawei απορρίπτει Tizen και Windows Phone

by George Polyzos • On 26-08-2014 • AT 12:05 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

richard-yu

 

Η κινεζική Huawei κατέχει την τρίτη θέση σε πωλήσεις smartphones, σε παγκόσμιο επίπεδο, γεγονός που αποδεικνύει ότι είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες του χώρου.

Ωστόσο, σε πρόσφατη συνέντευξή του στη Wall Street Journal, ο διευθύνων σύμβουλος της Huawei, Richard Yu, μάλλον δυσαρέστησε τους ομολόγους του της Samsung και της Microsoft. Αιτία οι δηλώσεις του σχετικά με τα λειτουργικά συστήματα Tizen και Windows Phone.

Για το Tizen είπε ότι «δεν έχει ελπίδα επιτυχίας» τονίζοντας παράλληλα ότι αυτή είναι η σταθερή του απάντηση όταν συνεργάτες του προτείνουν τη δημιουργία Tizen συσκευών. Παράλληλα, αποκάλυψε ότι η Huawei έχει σταματήσει κάθε ερευνητική εργασία σχετικά με το λειτουργικό της Samsung.

Σε ότι αφορά το λειτουργικό σύστημα Windows Phone της Microsoft, ο διευθύνων σύμβουλος της Huawei υπενθύμισε ότι η εταιρεία του το έχει δοκιμάσει. Ωστόσο, όπως τόνισε «είναι δύσκολο να πείσεις τους καταναλωτές να αγοράσουν μία συσκευή με Windows Phone. Δεν είναι επικερδές, καθώς επί δύο χρόνια χάναμε χρήματα από αυτές τις συσκευές».

«Προς το παρόν έχουμε αποφασίσει να κρατήσουμε σε αναμονή την παρουσίαση νέων Windows smartphones», κατέληξε ο Richard Yu. Όπως φαίνεται η Huawei θα συνεχίσει να στηρίζεται στις Androidσυσκευές που παράγει.

Ωστόσο, παραμένει το ερώτημα αν αυτή η στάση απέναντι στη Microsoft αλλάξει, ειδικότερα μετά τις αλλαγές της αμερικανικής εταιρείας στον τομέα των αδειών χρήσης του λειτουργικού της συστήματος. Να υπενθυμίσουμε ότι η Microsoft στην προσπάθειά της να προσελκύσει συνεργάτες, ελαχιστοποιεί τις χρεώσεις για τους κατασκευαστές που επιλέγουν το Windows Phone.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αλλο ενα μεγσλοπνοο project της σαμμυ, που παει στα σκουπιδια.

Top

Show Buttons
Hide Buttons