Η Huawei ανακοινώνει τη νέα σειρά προηγμένων smartphones P40

by George Polyzos • On 02-04-2020 • AT 11:25 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Η Huawei προχώρησε στην επίσημη παρουσίαση των νέων της συσκευών-ναυαρχίδων της σειράς P40 που ενσωματώνουν επαναστατικές καινοτομίες σε επίπεδο κάμερας, 5G τεχνολογία και εξαιρετικό σχεδιασμό.

Η νέα οικογένεια κορυφαίων συσκευών της Huawei αποτελείται από τα P40 Pro και P40 τα οποία ενσωματώνουν μεγάλο αισθητήρα 1/1.28 ιντσών που ενισχύει σημαντικά την απορρόφηση φωτός βελτιώνοντας τη φωτογραφία σε περιβάλλον χαμηλού φωτισμού, ενώ ο σχεδιασμός που θυμίζει περισκόπιο πετυχαίνει 5x οπτικό zoom.

Όλη η σειρά P40 εφοδιάζεται με τον επεξεργαστή Kirin 990 5G και υποστηρίζει ταχύτητες 5G και Wi-Fi 6 Plus. Όλη αυτή η προηγμένη τεχνολογία ενσωματώνεται σε ένα όμορφο και συμπαγές περίβλημα που προσφέρει εργονομία και ευκολία στην χρήση. Η εικόνα της συσκευής ολοκληρώνεται με την οθόνη Huawei Quad-curve Overflow Display.

Πιο αναλυτικά, το Huawei P40 Pro είναι εξοπλισμένo με οθόνη Quad-curve χωρίς πλαίσιο. Εμπνευσμένη από την ομορφιά της φυσικής κίνησης, η οθόνη χωρίς πλαίσιο θυμίζει την εικόνα του νερού που υπερχειλίζει από ένα κύπελλο. Τα εξαιρετικά στενά περιθώρια και οι στρογγυλεμένες γωνίες εξασφαλίζουν μια, σχεδόν χωρίς περίγραμμα, εμφάνιση που προσφέρει μια καθηλωτική εμπειρία θέασης και ταυτόχρονα εργονομικό κράτημα, ενώ ο βελτιωμένος σαρωτής δακτυλικού αποτυπώματος προσφέρει 30% καλύτερο έλεγχο και ταχύτερη ανταπόκριση.

Σε επίπεδο κάμερας, τα Huawei P40 Pro και P40 διαθέτουν ενσωματωμένο σύστημα κάμερας Ultra Vision Leica σε δυο εκδοχές, τριπλής και τετραπλής κάμερας αντίστοιχα. Σε κάθε περίπτωση τα φωτογραφικά αποτελέσματα κρίνονται ώς εντυπωσιακά καθώς είναι αποτέλεσμα της χρήσης υπερ-ευρυγώνιων, ευρυγώνιων και τηλεφακών.

Πιο συγκεκριμένα, το P40 Pro διαθέτει μια εξελιγμένη τετραπλή Leica κάμερα με ισχυρή Ultra Wide Cine Camera και ToF Camera που υποστηρίζουν 50x SuperSensing Zoom. Ο αισθητήρας Ultra Vision που περιλαμβάνουν τα Huawei P40 και Huawei P40 Pro είναι ένα τεχνολογικό θαύμα που φέρνει επανάσταση σε επίπεδο εικονοστοιχείων. Με διαστάσεις 1 / 1.28 ιντσών, υποστηρίζει την αποτύπωση των pixels σε μέγεθος 2.44μm καθώς και OctaPD AutoFocus για εστίαση υψηλής ταχύτητας οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, ενώ το Huawei XD Fusion Engine αξιοποιεί το AI για να ενισχύσει την αναπαραγωγή λεπτομερειών σε όλες τις συνθήκες φωτισμού.

To P40 Pro φέρνει κοντά τα αντικείμενα με 5x optical zoom, 10x υβριδικό zoom και 50x ψηφιακό zoom. Για πρώτη φορά, το Huawei P40 Pro διαθέτει μία συστοιχία φίλτρων RYYB που βοηθούν στην καλύτερη απορρόφηση του φωτός και βελτιώνουν την ποιότητα των λήψεων που τραβήχτηκαν με χρήση zoom.

Οι αποχρώσεις του δέρματος και οι υφές αποδίδονται πιστά χάρη σε έναν αισθητήρα Multi-spectrum Colour Temperature Sensor και με χρήση ενός AI αλγορίθμου AWB, που ενισχύουν την πιστότητα χρώματος κατά 45%. Προχωρημένοι αλγόριθμοι βελτιστοποιούν σε πραγματικό χρόνο τα πορτρέτα, βελτιώνοντας τη φωτεινότητα και τις λεπτομέρειες της εικόνας. Το P40 Pro διαθέτει 32 Megapixel Selfie Camera και IR Depth Camera που υποστηρίζει auto focus και bokeh εφέ για να αποδίδουν αξεπέραστης ποιότητας πορτρέτα, πράγμα που άλλωστε χαρακτηρίζει τις συσκευές Huawei, καθώς και IR Face Unlock για ασφαλές ξεκλείδωμα συσκευής ανεξαρτήτως συνθηκών φωτεινότητας.

Η σειρά P40 μας συστήνει επίσης τη λειτουργία Huawei Golden Snap, μια νέα λειτουργία Gallery που χρησιμοποιεί Τεχνητή Νοημοσύνη για να επιλέξει το καλύτερο κάδρο μιας κινούμενης εικόνας. Οι λειτουργείες AI Remove Passerby και AI Remove Reflection αφαιρούν τα ανεπιθύμητα στοιχεία και τις αντανακλάσεις λάμψη που μπορεί να εμφανίζονται σε ένα κάδρο, επιτρέποντας στους χρήστες να βελτιώνουν εύκολα τις φωτογραφίες τους εκ των υστέρων.

Η 40 Megapixel Ultra Wide Cine Camera του Huawei P40 Pro διαθέτει ultra ευρυγώνιο φακό με εστιακό μήκος που αντιστοιχεί σε 18mm καθώς και έναν αισθητήρα 1/1.54 ιντσών που υποστηρίζει το ίδιο 3:2 aspect ratio που χαρακτηρίζει τις full-frame DSLR κάμερες. Τα pixels σε αυτόν τον αισθητήρα μπορούν να ρυθμιστούν κατάλληλα έτσι ώστε να είναι δυνατή η λήψη βίντεο υψηλής ευκρίνειας.

Οι flagship συσκευές της P40 Series υποστηρίζουν bokeh εφέ σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια λήψης βίντεο. Μιμούμενο τις λειτουργίες ενός φακού με ευρύ άνοιγμα, αυτή η λειτουργία θολώνει σταδιακά το φόντο για να τονίσει το κύριο θέμα του κάδρου. Παράλληλα, ο τηλεφακός μπορεί να τραβήξει βίντεο υψηλής ευκρίνειας με χρήση zoom καθώς και 4K time-lapse βίντεο. Τέλος, η λειτουργία Audio Zoom, την οποία διαθέτει όλη η P40 Series, επιτρέπει στους χρήστες να ζουμάρουν παράλληλα σε οποιαδήποτε ηχητική πηγή και να ενδυναμώνουν τον ήχο.

Η σειρά P40 τροφοδοτείται από έναν επεξεργαστή Kirin 990 5G που επιτρέπει την σύνδεση σε δίκτυα 5G, με απόδοση υποβοηθούμενη από Τεχνητή Νοημοσύνη και βέλτιστη εξοικονόμηση ενέργειας, σε σχέση με όλες τις πρότερες συσκευές. Τo P40 Pro διαθέτει ένα 90Hz panel με βελτιωμένους επεξεργαστές γραφικών για κορυφαία εμπειρία gaming. Επιπρόσθετα, η P40 Series υποστηρίζει την τεχνολογία 160MHz Wi-Fi 6 Plus που επιτρέπει τη μεταφορά δεδομένων στα 2,4Gbps.

Το λειτουργικό σύστημα EMUI 10.1 είναι εξοπλισμένο με πληθώρα νέων λειτουργιών που επιτρέπουν απρόσκοπτη εμπειρία Τεχνητής Νοημοσύνης. Χάρη στην τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου και μια σειρά αλγορίθμων βελτιστοποίησης, η εφαρμογή MeeTime επιτρέπει βιντεοκλήσεις υψηλής ποιότητας 1080p Full HD, ακόμα και αν ο χώρος από όπου ο χρήστης πραγματοποιεί την κλήση είναι υποφωτισμένος. Το Huawei Share επιτρέπει στις συσκευές να συνδέονται μεταξύ τους, όχι μόνο για τη μεταφορά αρχείων, αλλά και για τη δυνατοτητα να μοιράζονται οι συνδεδεμένες συσκευές την ίδια οθόνη κ.α. Η εφαρμογή Voice Assistant Celia κάνει διεθνές ντεμπούτο και προσφέρει μια σειρά υπηρεσιών όπως έξυπνη αναγνώριση αντικειμένων, αναπαραγωγή μουσικής και βίντεο, και συγγραφή γραπτών μηνυμάτων.

Η λειτουργία Multi-screen Collaboration καταργεί τα σύνορα ανάμεσα στους Windows υπολογιστές και τις συσκευές Android, χαρίζοντας στους χρήστες απρόσκοπτη εμπειρία διασύνδεσης συσκευών. Με τη σύνδεση να πραγματοποιείται απλά με το άγγιγμα ενός κουμπιού, οι χρήστες μπορούν να μεταφέρουν εύκολα αρχεία από τη μία συσκευή στην άλλη, ακομα και να χειρίζονται πολλαπλές συσκευές μέσα από την ίδια οθόνη. Το smartphone έχει επίσης τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί τα περιφερειακά εργαλεία του υπολογιστή, σαν να ήταν συνδεδεμένα σε εκείνο, ενώ αρχεία που έχουν αποθηκευτεί στο smartphone μπορούν να επεξεργαστούν απευθείας στον υπολογιστή χωρίς να χρειάζεται προηγουμένως να μεταφερθούν από τη συσκευή στο PC.

Τέλος, σε συνεργασία με προγραμματιστές παγκοσμίως, η Huawei προσφέρει μέσω της επίσημης πλατφόρμας εφαρμογών της, AppGallery, μία ευρεία γκάμα διεθνών και τοπικών εφαρμογών, αφού δεν υπάρχει ενσωματωμένο το επίσημο ηλεκτρονικό κατάστημα της Google λόγω των γνωστών κυρώσεων της αμερικανικής κυβέρνησης προς την Huawei. Επιπλέον, για την ψυχαγωγία τους, οι χρήστες μπορούν να ανακαλύψουν στις εφαρμογές Huawei Video, Music και Reader έναν πλούσιο κατάλογο τίτλων, ο οποίος εμπλουτίζεται διαρκώς με νέο περιεχόμενο.

Οι συσκευές διατίθενται μέσω του επίσημου δικτύου συνεργατών της Huawei. Τα P40 Pro και P40 διατίθενται σε τρεις αποχρώσεις – Ice White, Black, Silver Frost.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Top

Show Buttons
Hide Buttons