Η HP χωρίζεται και επίσημα σε δύο εταιρείες

by George Polyzos • On 07-10-2014 • AT 11:15 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

hp_laptop

Μετά τα χθεσινά δημοσιεύματα, η Hewlett Packard ανακοίνωσε και επίσημα τον διαχωρισμό της σε δύο εταιρικά σχήματα, με το ένα να αναλαμβάνει τον τομέα των PCs και των εκτυπωτών και το άλλο τον τομέα των επιχειρηματικών λύσεων.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, η HP πρόκειται να έχει ολοκληρώσει τον διαχωρισμό της μέχρι το τέλος του επόμενου οικονομικού έτους, δηλαδή μέχρι τον Οκτώβριο του 2015.

Μετά το διαχωρισμό θα προκύψουν νέες εταιρικές οντότητες. Η Hewlett Packard Enterprise θα αναλάβει τις επιχειρηματικές υπηρεσίες, το λογισμικό και τους servers. Αντίστοιχα, η HP Inc θα αναλάβει τη διαχείριση του τομέα προσωπικών υπολογιστών και των εκτυπωτών. Μάλιστα, η HP Incθα κληρονομήσει και το λογότυπο της εταιρείας ενώ η HP Enterprise θα λάβει νέο.

Στόχος της HP Inc θα είναι «η επένδυση σε νέες αναπτυσσόμενες αγορές όπως η τρισδιάστατη εκτύπωση και οι νέες υπολογιστικές εμπειρίες».

Σε ότι αφορά το στελεχιακό δυναμικό της εταιρείας, η σημερινή διευθύνουσα σύμβουλος, Meg Whitman, θα είναι πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος στην HP Enterprise και μη-εκτελεστική πρόεδρος του Δ.Σ. της HP Inc.

Τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της HP Inc θα αναλάβει ο Dion Weisler, σημερινός εκτελεστικός αντιπρόεδρος του τμήματος Εκτυπωτών και Προσωπικών Συστημάτων.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons