Η HP σχεδιάζει το διαχωρισμό της σε δύο εταιρείες

by George Polyzos • On 06-10-2014 • AT 11:11 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

hp-stream-purple-press-image

Η Hewlett Packard φέρεται να σχεδιάζει τον διαχωρισμό της σε δύο εταιρικά σχήματα, με το ένα επικεντρώνεται στις δραστηριότητες των προσωπικών υπολογιστών και των εκτυπωτών και το άλλο στα επιχειρηματικά προϊόντα και υπηρεσίες.

Την αποκάλυψη έκανε με χθεσινό δημοσίευμά της η Wall Street Journal, στηριζόμενη σε πληροφορίες που άντλησε από στελέχη της HP που είναι γνώστες του σχετικού θέματος. Μάλιστα, στο δημοσίευμα υποστηρίζεται ότι η εταιρεία θα μπορούσε να προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις ακόμη και σήμερα, ωστόσο η HP αρνήθηκε να σχολιάσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοιου είδους σενάρια βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ήδη από το 2011, υπήρχαν δημοσιεύματα που ήθελαν τα τότε ηγετικά στελέχη της HP να αποφασίζουν το διαχωρισμό της εταιρείας. Ωστόσο, το σχέδιο συνάντησε σημαντικές αντιδράσεις που οδήγησαν στην αποχώρηση του τότε διευθύνοντος συμβούλου, Léo Apotheker και την αντικατάστασή του με τη σημερινή CEO, Meg Whitman.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Wall Street Journal η Whitman θα είναι πρόεδρος της Consumer HP και διευθύνουσα σύμβουλος της Enterprise HP. Αντίστοιχα, η Patricia Russo (διευθύντρια σήμερα) θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου στην Enterprise HP, ενώ ο Dion Weisler θα μετακινηθεί από τη θέση του επικεφαλής του τμήματος υπολογιστών/ εκτυπωτών στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της νέας εταιρείας Consumer HP.

Το βασικό πρόβλημα της εταιρείας που εδρεύει στο Palo Alto είναι ο τομέας των προσωπικών υπολογιστών και συγκεκριμένα οι συνεχώς μειούμενες πωλήσεις συστημάτων με λειτουργικό σύστημα Windows, όπως άλλωστε συμβαίνει και με το σύνολο του κλάδου. Αντίθετα, ο τομέας των εκτυπωτών εμφανίζεται σαφώς πιο επικερδής.

Η HP βρισκόταν για χρόνια στην κορυφή των πωλήσεων προσωπικών υπολογιστών, μέχρι το 2012 οπότε και έχασε για πρώτη φορά την πρωτοκαθεδρία από τη Lenovo. Έκτοτε, βρίσκεται σταθερά στη δεύτερη θέση πίσω από την κινεζική εταιρεία.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

  • ΜΑΘΕ ΓΙΑ

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons