Η HP σχεδιάζει την περικοπή έως και 30.000 θέσεων εργασίας

by George Polyzos • On 16-09-2015 • AT 11:58 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

HP_Spectre_13_Ultrabook_lifestyle

Η Hewlett Packard, ενόψει και του επικείμενου διαχωρισμού της σε διαφορετικά εταιρικά σχήματα, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει περικοπές έως και 10% των υπαρχόντων θέσεων εργασίας.

Σήμερα η εταιρεία απασχολεί περίπου 300.000 εργαζομένους, σε παγκόσμια κλίμακα, οπότε οι σχεδιαζόμενες περικοπές πρόκειται να επηρεάσουν από 25.000 έως 30.000 ανθρώπους. Οι περικοπές θέσεων εργασίας είναι μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος αναδιάρθρωσης της δομής της εταιρείας από το οποίο αναμένεται να εξοικονομηθεί το ποσό των 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ετησίως.

Ωστόσο δεν είναι το πρώτο σχέδιο περικοπών θέσεων εργασίας το οποίο εφαρμόζεται στην αμερικανική εταιρεία, καθώς ανάλογη ανακοίνωση είχε γίνει τον Αύγουστο για 55.000 θέσεις εργασίας, ενώ είχαν προηγηθεί 39.000 θέσεις εργασίας το 2013 και άλλες 16.000 το 2014.

Ο διαχωρισμός της ενιαίας Hewlett Packard αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον ερχόμενο Νοέμβριο, οπότε στη θέση της HP θα υπάρχει η Hewlett Packard Enterprise που θα επικεντρωθεί στον τομέα των servers και της παροχής υπηρεσιών, ενώ η HP Inc θα αναλάβει τον τομέα των προσωπικών υπολογιστών και των εκτυπωτών.

HP_T6830_lifestyle_

Στους σχεδιασμούς της εταιρείας περιλαμβάνεται η εισαγωγή της Hewlett Packard Enterprise στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (με το σύμβολο HPE) ενώ αναμένεται τα ετήσια έσοδα της νέας εταιρείας να ανέρχονται στα 50 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Η Hewlett Packard Enterprise θα είναι μικρότερη και περισσότερο επικεντρωμένη στους στόχους της σε σχέση με τη σημερινή HP, παράλληλα θα έχουμε ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο λύσεων για επιχειρήσεις» δήλωσε η Meg Whitman, σημερινή διευθύνουσα σύμβουλος της HP, η οποία θα αναλάβει καθήκοντα CEO και στη νέα Hewlett Packard Enterprise.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons