Η Honor θα λανσάρει το πρώτο της 5G smartphone εντός του 2019

by George Polyzos • On 12-09-2018 • AT 2:11 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Η Honor θα παρουσιάσει το πρώτο της 5G smartphone εντός του 2019, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της κινεζικής εταιρείας George Zhao, κατά τη διάρκεια του World INS Conference 2018 που διεξάγεται στο Πεκίνο.

Τα 5G δίκτυα αποτελούν το επόμενο τεχνολογικό βήμα στις κινητές τηλεπικοινωνίες και το σύνολο των κατασκευαστών αναμένεται να παρουσιάσει συμβατές συσκευές εντός του 2019 ή το αργότερο μέχρι το 2020.

Προς το παρόν η μόνη εταιρεία που έχει παρουσιάσει modem συμβατό με τα 5G δίκτυα είναι η Qualcomm, αλλά προφανώς είναι θέμα χρόνου μέχρι ο ανταγωνισμός (ARM, Intel) παρουσιάσει τις δικές του προτάσεις. Το πιθανότερο είναι η Honor να προτιμήσει την χρήση modem της ARM ουσιαστικά συνδυασμένα με κάποια μελλοντική πλατφόρμα Kirin της μητρικής Huawei.

Τα πρώτα δίκτυα 5G αναμένεται να αρχίσουν να εμφανίζονται από τις αρχές του 2019. Το πιθανότερο σενάριο είναι τέτοια δίκτυα να χρησιμοποιήσουν πρώτοι οι συνδρομητές σε αγορές όπως των Ηνωμένων Πολιτειών, της Κίνας και βέβαια της Κορέας. Τα δίκτυα τεχνολογίας 5G προσφέρουν μεγαλύτερες ταχύτητες πρόσβασης αλλά και σημαντικά μεγαλύτερο bandwidth, επιτρέποντας έτσι σε περισσότερες συσκευές να είναι συνδεδεμένες συγχρόνως χωρίς να επηρεάζεται η ταχύτητα του δικτύου, κάτι που δεν ισχύει με τα σημερινά 4G LTE δίκτυα.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι αυτή την στιγμή μόνο η Motorola έχει ανακοινώσει μία συσκευή «αναβαθμίσιμη» για πρόσβαση σε δίκτυα 5G χρησιμοποιώντας ένα Moto Mod.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons