Η Google ζητά το… αίμα σας!

by Nikos Kaimakamis • On 22-12-2015 • AT 10:33 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Google-HQ

Η Google κατέθεσε αίτηση ευρεσιτεχνίας για μία συσκευή αιμοληψίας που δεν θα χρησιμοποιεί βελόνα και θα μπορεί να προσαρμοστεί σε διάφορα wearables. 

H συσκευή της Google θα μπορεί να πάρει αίμα από το δάχτυλο, ή από άλλα σημεία του σώματος και θα μπορεί έτσι να έχει κανείς έναν έλεγχο του αίματός του ανά πάσα στιγμή. Σύμφωνα με την πατέντα της Google, ένα μικρό δοχείο με αέριο στέλνει με πίεση μικροσωματίδια που τρυπούν το δέρμα και η σταγόνα αίματος που προκύπτει ρουφιέται αυτόματα από το μικρό δοχείο. Αυτό θα μπορούσε να βρει εφαρμογή για την καταμέτρηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα για τους διαβητικούς.

google blood 02

Η Google δεν αποκαλύπτει εάν η ευρεσιτεχνία της θα γίνει ένα τελικό προϊόν ή θα παραμείνει στη σφαίρα της φαντασίας. Πάντως, στις εικόνες που συνοδεύουν την αίτηση για την ευρεσιτεχνία περιλαμβάνεται ένα μεγάλου μεγέθους wearable που μοιάζει με μεγαλύτερο smartwatch από αυτά που έχει παρουσιάσει η Motorola, στο οποίο μπορεί να προσαρμοστεί η συσκευή αιμοληψίας της Google, στοιχείο που μπορεί να σημαίνει ότι η Google θέλει να δώσει, ως Alphabet πλέον, νέες και πρακτικές λύσεις για την καθημερινή ζωή των διαβητικών.

google blood

Πολλοί αναλυτές εκτιμούν πάντως ότι η Google θα μπει δυναμικά στον τομέα της υγείας σύντομα.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons