Η Google σχεδιάζει τη δημιουργία των δικών της Android chips

by George Polyzos • On 06-11-2015 • AT 2:49 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

nexus-62

Η Google φέρεται έτοιμη να ακολουθήσει τα βήματα της Apple και να προχωρήσει στην παραγωγή των δικών της επεξεργαστών για συσκευές Android, οι οποίοι θα βασίζονται σε δικά της σχέδια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «The Information» ο δρόμος που θέλει να ακολουθήσει η Google είναι παρόμοιος με αυτόν της Apple, όπου η εταιρεία σχεδιάζει τους επεξεργαστές των συσκευών iPhone και στη συνέχεια αναθέτει την κατασκευή τους σε εταιρείες που διαθέτουν τη σχετική υποδομή (πχ Samsung).

Στόχος της Google είναι να μεταφέρει στους μελλοντικούς της επεξεργαστές τη δική της τεχνογνωσία και τις δικές της εμπειρίες από το οικοσύστημα Android. Ωστόσο, για να γίνει αυτό θα πρέπει να πειστούν κατασκευαστές, όπως η Qualcomm, να θυσιάσουν τμήματα της δικής τους τεχνολογίας και να υιοθετήσουν τις τεχνολογικές προτάσεις της Google.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα παραπάνω σχέδια της αμερικανικής εταιρείας γεννήθηκαν μέσα από την επιθυμία δημιουργίας μία νέας επιχειρηματικής συσκευής για επιχειρήσεις, πιθανότατα όπως το υβριδικό Pixel C στα τέλη Σεπτεμβρίου, η οποία θα βασίζεται εξολοκλήρου σε τεχνολογία που έχει αναπτυχθεί εσωτερικά στα εργαστήρια της Google.

android-one new

Ακολούθως οι σχεδιασμοί επεκτάθηκαν και στον χώρο των smartphones. Σε αυτή την κατηγορία προϊόντων η στρατηγική της Google θα της δίνει τη δυνατότητα να ενσωματώνει ευκολότερα εξαιρετικά προηγμένα χαρακτηριστικά σε μελλοντικές εκδόσεις του Android, όπως η υποστήριξη της επαυξημένης και της εικονικής πραγματικότητας, κάτι που θα απαιτεί πιο στενή «συνεργασία» ανάμεσα στο λογισμικό και στο hardware που χρησιμοποιείται.

Το δημοσίευμα καταλήγει ότι ίσως τελικά η Google να δυσκολευτεί ιδιαίτερα να βρει τον κατάλληλο συνεργάτη. Οι ισχυροί παίκτες της αγοράς ενδέχεται να αρνηθούν και ίσως μπορέσει να βρει κάποιον με χαμηλότερες δυνατότητες που όμως δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις κατασκευής συσκευών high-end, έναν τομέα που κυριαρχείται από την Apple.

Στο σενάριο όπου οι κατασκευαστές smartphones αρνηθούν να υιοθετήσουν τους επεξεργαστές της Google, ενδέχεται η αμερικανική εταιρεία να περιοριστεί στη συνεργασία μόνο με τους κατασκευαστές των συσκευών Nexus. Η Google αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα του «The Information».

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons