Η Google προωθεί τα αυτόνομα οχήματα

by Nikos Kaimakamis • On 15-01-2015 • AT 2:57 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

google self driving car

Η Google βρίσκεται σε συζητήσεις με διάφορους κατασκευαστές αυτοκινήτων, όπως η Volkswagen με σκοπό να προωθήσει την αυτόνομη κίνηση των οχημάτων. 

Ως γνωστόν, η Google ασχολείται με τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό και έχει ήδη παρουσιάζει τη δική της πρόταση στην κατηγορία των αυτόνομων οχημάτων. Τώρα η Google δηλώνει με κάθε επισημότητα ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με κατασκευαστές αυτοκινήτων με σκοπό να παρουσιαστούν οχήματα χωρίς οδηγό στην γκάμα τους.

Στο πλαίσιο του Detroit Auto Show, τονίστηκε ότι ο στόχος της Google είναι να έχει κυκλοφορήσει κανονικά στην αγορά ένα αυτόνομο όχημα μέχρι το 2020. Εκτός από την General Motors, για την οποία έχει ήδη γραφτεί ότι συνεργάζεται με την Google, άλλοι ενδιαφερόμενοι συνεργάτες στο πεδίο της αυτόνομης κίνησης οχημάτων φέρονται να είναι η Ford, η Toyota, η Daimler και η VolksWagen.

Είναι προφανές ότι η Google θέλει να δημιουργήσει ντόρο γύρω από την υπόθεση της αυτόνομης κίνησης οχημάτων, εκμεταλλευόμενη το όνομά της και τις ειδήσεις που παράγει αυτό με ευκολία. Δεν είναι η μόνη εταιρεία που ασχολείται με το θέμα των αυτόνομων οχημάτων, αλλά είναι σίγουρα ένα από τα πιο ηχηρά ονόματα που βάζουν την υπογραφή τους  σε κάποια σχετική πρόταση για την κατηγορία.  Μένει να δούμε ποια ακριβώς μορφή θα έχουν τα οχήματα χωρίς οδηγό στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons