Η Google παρέχει δωρεάν δορυφορικές εικόνες

by George Polyzos • On 27-10-2014 • AT 2:20 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

satellite

Η Skybox, εταιρεία που ειδικεύεται στη λήψη δορυφορικών εικόνων και η οποία εξαγοράστηκε από την Google τον Αύγουστο, ανακοίνωσε ότι θα διαθέτει τις εικόνες δωρεάν σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Σύμφωνα με το blogpost του συνιδρυτή της Skybox και Developer Advocate του  Google Earth, Julian Mann, το σχέδιο «Skybox For Good» θα συνεισφέρει πρόσφατες δορυφορικές εικόνες σε μία σειρά από προγράμματα ώστε «να σωθούν ζωές, να προστατευθεί το περιβάλλον, να προωθηθεί η εκπαίδευση και να υπάρξει θετικός αντίκτυπος στην ανθρωπότητα».

Το «Skybox For Good» βρίσκεται ήδη σε έκδοση betaκαι μια σειρά οργανισμών έχουν ήδη πρόσβαση σε δορυφορικές εικόνες. Οι εικόνες θα χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση της κλιματικής αλλαγής, την παροχή βοήθειας σε περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικά φαινόμενα, για τον έλεγχο της αποψίλωσης των δασών και γενικότερα για την σαφή απεικόνιση της ανθρώπινης επέμβασης στο περιβάλλον.

Η Skybox ειδικεύεται στη λήψη υψηλής ανάλυσης δορυφορικών εικόνων και για το λόγο αυτό διαθέτει δικό της δίκτυο δορυφόρων. Η εταιρεία εξαγοράστηκε από την Google τον περασμένο Αύγουστο έναντι του ποσού των 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μάλιστα, για εκείνη την εξαγορά η Google δήλωνε ότι οι δορυφόροι της Skybox θα μπορούσαν μελλοντικά να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση της πρόσβασης στο Διαδίκτυο ανά την υφήλιο αλλά και σαν ένα εργαλείο παροχής βοήθειας σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons