Η Google Life Sciences τα βάζει με το διαβήτη

by Nikos Kaimakamis • On 02-09-2015 • AT 12:23 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

google-life-sciences

Το πρώτο δείγμα γραφής της Google Life Sciences φαίνεται πως είναι η καταπολέμηση του διαβήτη σε συνεργασία με την γαλλική φαρμακευτική εταιρεία Sanofi. 

Μετά την πρόσφατη αναδιάρθρωση της Google και την παρουσίαση της μητρικής Alphabet, το τμήμα Google Life Sciences ξεκινά να λειτουργεί ως ανεξάρτητη εταιρεία με προσλήψεις επιστημόνων που μπορούν να ενισχύσουν την έρευνα για τον διαβήτη και την καλύτερη οργάνωση της ζωής των ασθενών που υποφέρουν από την πάθηση.

Η Google επιθυμεί να φύγει από την αμιγώς τεχνολογική σκοπιά, προς την κατεύθυνση της ασθένειας και της έρευνας για αυτή. H Google Life Sciences χρησιμοποιεί την τεχνολογία για καλύτερη πληροφόρηση τους ασθενούς για τα επίπεδα σακχάρου και άλλες πληροφορίες, σε συνδυασμό με πληροφορίες που μπορεί να δώσει η Sanofi μέσα από τις βάσεις δεδομένων της.

Η Google Life Sciences έχει ήδη αναπτύξει ειδικούς φακούς επαφής, οι οποίοι μπορούν να μετρούν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και έχει ήδη συνάψει σχέση συνεργασίας με την εταιρεία ιατρικού εξοπλισμού Dexcom για εργαλεία μέτρησης γλυκόζης προσιτού κόστους.

Σύμφωνα με το Wired, απέχουμε αρκετά χρόνια από την στιγμή που θα δούμε τέτοιες τεχνολογίες να κάνουν την εμφάνισή τους στην αγορά, ενώ η Google σημειώνει ότι έχει ως σκοπό να ερευνήσει τρόπους για να βοηθήσει την καταπολέμηση και άλλων σοβαρών ασθενειών στο μέλλον.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons