Η Google λανσάρει το Drive for Education

by George Polyzos • On 01-10-2014 • AT 1:17 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

google_logo

Η Google ανακοίνωσε την ειδική έκδοση Education της υπηρεσίας αποθήκευσης Drive, για χρήση σε συνδυασμό με την ολοκληρωμένη σουίτα Google Apps for Education, ειδικά για τον κλάδο της εκπαίδευσης.

Η ανακοίνωση έγινε μέσω του blog Google for Education και σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται εκεί, η εξειδικευμένη υπηρεσία θα προσφέρει απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο και υποστήριξη μεταφοράς αρχείων μεγέθους έως 5TB.

Επιπρόσθετα, η υπηρεσία αποθήκευσης στο cloud θα περιλαμβάνει και μια σειρά εργαλείων, όπως η δυνατότητα κρυπτογράφηση αρχείων, τόσο σε επίπεδο συσκευής όσο και σε επίπεδο μεταξύ των data centers της Google, ώστε να εξασφαλίζεται ότι τα δεδομένα των χρηστών θα παραμένουν ασφαλή.

Παράλληλα, το Drive for Education θα ενισχυθεί και από το Google Apps Vault, ένα εργαλείο που αναμένεται να προσφερθεί σε όλους τους χρήστες των Apps for Education, έως το τέλος του έτους.

Μέσω της ευρύτερης σουίτας Apps for Education η Google επιχειρεί να αλλάξει τον παραδοσιακό τρόπο διδασκαλίας «καταργώντας» βιβλία και γραφική ύλη και αντικαθιστώντας τα με εφαρμογές και ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Για παράδειγμα, ένας καθηγητής θα μπορεί να ορίζει μία εργασία μέσω μίας εφαρμογής και οι μαθητές θα μπορούν να ολοκληρώνουν την εργασία τους ηλεκτρονικά και στη συνέχεια να την «παραδίδουν» μέσω του Drive.

Ενδεικτικό των προθέσεων της Google είναι ο χαρακτηρισμός του Drive for Education σαν το «μαθητικό σακίδιο» του 21ου αιώνα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons