Η Google φέρεται να εξαγοράζει το Twitch

by George Polyzos • On 25-07-2014 • AT 2:59 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

google_logo

 

Η Google φέρεται να έβαλε την υπογραφή σε μία ακόμη εξαγορά, ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, αυτή της φορά για την απόκτηση της υπηρεσίας game- live streaming Twitch.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Venture Beat, η εξαγορά έχει ολοκληρωθεί αλλά προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί ούτε έχουν γίνει γνωστές άλλες πληροφορίες όπως το τελικό ύψος του τιμήματος.

Αρμόδιο για την εξαγορά φέρεται να είναι το τμήμα του YouTube, στο οποίο και θα υπάγεται και το Twitch. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η Google είχε αποκτήσει το YouTubeτο 2006 έναντι τιμήματος 1,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το Twitch επιτρέπει στους χρήστες του να μεταδίδουν τα δικά τους gameplay βίντεο, προερχόμενα από PC video games και κονσόλες όπως το Xbox One ή το PlayStation 4. Μέσα από αυτές τις μεταδόσεις αρκετοί gamers αποκτούν αρκετή φήμη καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις οι θεατές των εν λόγω βίντεο φτάνουν ακόμη και τα μερικά εκατομμύρια.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εταιρεία Sandvine, τον Μάρτιο, η υπηρεσία Twitch αντιπροσώπευε το 1,35% της συνολικής κίνησης δεδομένων στο Διαδίκτυο. Συνολικά, το Twitch έχει 50 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες και περισσότερα από 1,1 εκατομμύρια μέλη που μεταδίδουν βίντεο κάθε μήνα. Συνολικά κάθε μήνα η υπηρεσία προβάλλει 13 δισεκατομμύρια λεπτά βίντεο.

Το YouTube από την πλευρά του είναι αυτή τη στιγμή η πρώτη internet πλατφόρμα παροχής υπηρεσιών βίντεο, με περισσότερες από 6 δισεκατομμύρια ώρες περιεχομένου  να προσφέρεται ανά μήνα σε ένα δισεκατομμύριο χρήστες, παγκοσμίως.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons