Η Google επιλέγει την HTC για το επόμενο Nexus tablet

by George Polyzos • On 22-09-2014 • AT 1:18 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

htc-one-m8-2

Η Google φέρεται να επιλέγει την HTC για την κατασκευή του επόμενου Nexus tablet των 9 ιντσών, παρά την απουσία εμπειρίας της ταϊβανέζικης εταιρείας στην κατασκευή τέτοιου είδους συσκευών.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, τους προηγούμενους μήνες μηχανικοί της HTC πέταξαν μέχρι την έδρα της Google στο Mountain View της Καλιφόρνια, στα πλαίσια της συνεργασίας τους για το εν λόγω project.

Παρά το γεγονός ότι η τελευταία προσπάθεια της HTC στην κατηγορία των tablets ήταν το 2011 με το λανσάρισμα του Flyer, το οποίο δεν ευδοκίμησε στην αγορά, η Google φέρεται να βάσισε την επιλογή της στη διεύρυνση των συνεργατών της.

Επιπλέον, η Google συνηθίζει να αλλάζει συνεργάτες για την κάθε συσκευή που παρουσιάζει, θέλοντας έτσι να αποφύγει τη δημιουργία μονοπωλίων εκ μέρους των κατασκευαστών, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει η πηγή της Wall Street Journal.

Ακόμη, η Google φέρεται πρόθυμη να συνεργαστεί με την HTC καθώς η τελευταία έχει κερδίσει τα εύσημα του συνόλου της αγοράς για τον σχεδιασμό και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των smartphones σειράς One, ενώ επιπρόσθετα δεν θέλει να δώσει άλλη μία πηγή ισχυροποίησης της Samsung, μέσα στο οικοσύστημα του Android.

Από την πλευρά της η HTC προσβλέπει σε οικονομική ανάκαμψη μέσω της στενότερης συνεργασίας με την Google, ελπίζοντας να επαναλάβει τις επιδόσεις της Asus το 2012, όταν με το Nexus 7 είδε έσοδα και πωλήσεις να κερδίζουν διψήφια αύξηση.

Αξίζει, τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι οι δύο εταιρείες, Google και HTC, είχαν συνεργαστεί και το 2010 για την κατασκευή του Nexus One, δηλαδή του πρώτου Nexus smartphone.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons