Η Google επενδύει σε ευρωπαϊκές startups

by George Polyzos • On 10-07-2014 • AT 1:35 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

google_logo

 

Η Google επιβεβαίωσε ότι πρόκειται να λανσάρει έναν ευρωπαϊκό βραχίονα του επενδυτικού fund, Google Ventures, ώστε να επενδύσει σε startup εταιρείες της Γηραιάς Ηπείρου.

Το αρχικό κεφάλαιο που θα επενδυθεί μέσω της Google Ventures σε ευρωπαϊκές startups θα φτάνει τα 100 εκατομμύρια δολάρια. Ο στόχος του προγράμματος είναι απλός, «η επένδυση στις καλύτερες ιδέες, προερχόμενες από νέους Ευρωπαίους επιχειρηματίες, ώστε αυτές οι ιδέες να μπορέσουν να υλοποιηθούν».

Το γραφείο της Google Ventures, επί ευρωπαϊκού εδάφους θα βρίσκεται στο Λονδίνο και σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times θα περιλαμβάνει τέσσερα βασικά στελέχη: τον Eze Vidra, στέλεχος της Google Europe, τον επιχειρηματία Tom Hulme, τον επενδυτικό σύμβουλο Peter Read και τον Avid Larizadeh, επικεφαλής του βρετανικού Code.org. Επιπρόσθετα, στην ομάδα θα συμμετέχει, σαν σύνδεσμος με τον αμερικανικό βραχίονα, και ο MG Siegler, της Google Ventures.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Google Ventures, o επενδυτικός κλάδος της Google, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2009 και αυτή τη στιγμή διαθέτει ένα portfolio 250 εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα τομέων.

Μερικές μόνο από τις startups που έχουν χρηματοδοτηθεί από την Google Ventures, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της Google, είναι η Flatiron Health που δραστηριοποιείται στον τρόπο αντιμετώπισης διαφόρων μορφών καρκίνου, η SynapDx που αναπτύσσει ένα τεστ αίματος που θα μπορεί να αναγνωρίζει τον αυτισμό σε παιδιά και η Clean Power Finance που δραστηριοποιείται στον χώρο των οικιακών πάνελ ηλιακής ενέργειας.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons