Η Google επενδύει ένα δισ. δολάρια στην SpaceX

by George Polyzos • On 21-01-2015 • AT 4:27 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

spacex

Η SpaceX επιβεβαίωσε τη συγκέντρωση ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων προσελκύοντας το ενδιαφέρον δύο νέων επενδυτών: της Google και της επενδυτικής εταιρείας Fidelity.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η SpaceX, τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την «υποστήριξη και συνέχιση της καινοτομίας στους τομείς των διαστημικών μεταφορών, της επαναχρησιμοποίησης (διαστημικών) υλικών και της κατασκευής δορυφόρων».

Η SpaceX, εταιρεία που ίδρυσε ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk, μόλις πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε τα σχέδιά της για τη δημιουργία ενός δικτύου δορυφόρων που θα φέρουν το Διαδίκτυο σε απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη, με τα έσοδα από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα να τροφοδοτούν τα φιλόδοξα σχέδια επανδρωμένων πτήσεων στον πλανήτη Άρη.

Τα… ιντερνετικά σχέδια του Elon Musk περιλαμβάνουν ένα δίκτυο εκατοντάδων δορυφόρων που θα βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη. Το συνολικό κόστος του προγράμματος υπολογίζεται στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ ο χρόνος που θα απαιτηθεί για την ολοκλήρωσή του θα είναι περίπου πέντε χρόνια.

Ανάλογο αλλά λιγότερο φουτουριστικό είναι το Project Loon της Google, το οποίο επίσης επιχειρεί να φέρει πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Βασική διαφορά ότι η Google χρησιμοποιεί αερόστατα ενώ η SpaceX θα χρησιμοποιεί δορυφόρους.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ανάλογες επενδύσεις και ανάλογη στόχευση με τις SpaceX και Google πραγματοποιούν και άλλες εταιρείες από τον χώρο της τεχνολογίας, όπως η Facebook που μαζί με άλλες εταιρείες σχεδιάζει τη χρήση drones σε μέγεθος επιβατικών αεροσκαφών, αντί για αερόστατα και δορυφόρους.

Παράλληλα, ο επίσης γνωστός για τις διαστημικές του ανησυχίες Richard Branson της Virgin έχει ανακοινώσει μαζί με την Qualcomm την επένδυση στην εταιρεία OneWeb η οποία πρόκειται να κατασκευάζει δορυφόρους με απώτερο στόχο τη χρήση τους στη διάδοση του Internet σε κάθε σημείο του πλανήτη.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons