Η Google επενδύει 22 εκ. δολάρια στην πλατφόρμα KaiOS

by Nikos Kaimakamis • On 27-07-2018 • AT 9:42 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Η πλατφόρμα KaiOS στην οποία βασίζονται τα JioPhone και το Nokia 8110 4G χαίρει του ενδιαφέροντος ανάπτυξης της Google. 

To ενδιαφέρον αυτό έχει και πρακτικές διαστάσεις, καθώς ο κολοσσός της Google αποφάσισε να επενδύσει το ποσό των 22 εκατομμυρίων δολαρίων στην πλατφόρμα της KaiOS, η οποία και έχει αναλάβει να φέρει τα Google Assistant, Google Maps, YouTube, Google Search σε όλους τους χρήστες των feature κινητών που βασίζονται στην πλατφόρμα KaiOS. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλατφόρμα KaiOS βασίζεται στο web και χρησιμοποιεί πρότυπα HTML5, Javascript και CSS, ενώ ο σχεδιασμός του έχει ως βασική του πηγή το Firefox OS.

H KaiOS βρίσκεται ήδη σε συνεργασία με εταιρείες όπως οι TCL, HMD Global και Micromax, ενώ η εν λόγω πλατφόρμα υποστηρίζει GPS, 4G και Wi-Fi περιφερειακά πολλών επιμέρους κατασκευαστών που αναπτύσσουν προσιτές προτάσεις κινητών τηλεφώνων. Οι εφαρμογές της Google που υποστηρίζονται από την πλατφόρμα KaiOS έχουν αναπτυχθεί για αυτή, σε συνεργασία με την Google, ενώ σύντομα αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους και άλλες εφαρμογές, όπως είναι το WhatsApp Messenger.

To JioPhone είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα κινητά τηλέφωνα στην Ινδία με εμπορικούς όρους, ενώ το Nokia 8110 4G είναι η αναβίωση ενός από τα θρυλικά μοντέλα της εταιρείας.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons