Η Google ενοικιάζει εγκαταστάσεις της NASA

by George Polyzos • On 11-11-2014 • AT 1:39 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

moffet-field

Η Google κατέληξε σε συμφωνία με τη NASA για την ενοικίαση του Moffett Field, ενός αεροδρομίου που χρησιμοποιείται σαν έδρα των ιδιωτικών τζετ, των ιδρυτών της αμερικανικής εταιρείας.

Βάσει της συμφωνίας η Google θα αναλάβει τη λειτουργία του αεροδρομίου, ενώ η αμερικανική κυβέρνηση θα διατηρήσει την κυριότητα της έκτασης. Ο χρόνος ενοικίασης θα φτάνει τα 60 χρόνια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της NASA η συμφωνία έκλεισε με την Planetary Ventures, τον οργανισμό της Google που ασχολείται με τις συμφωνίες real estate, στοιχίζοντάς της 1,16 δισεκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, η NASA αναμένεται να εξοικονομήσει 6,3 εκατομμύρια δολάρια ανά έτος, λόγω περιορισμού εξόδων λειτουργίας και συντήρησης των εγκαταστάσεων.

Το Moffett Field βρίσκεται στο Mountain View της Καλιφόρνια, κοντά στην έδρα της Google, και περιλαμβάνει τρία υπόστεγα, ένα κτίριο διοικητικών υπηρεσιών, δύο διαδρόμους  προσγειώσεων/ απογειώσεων και ένα… ιδιωτικό γήπεδο γκολφ.

Στόχος της Google είναι η επένδυση στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου ενός ποσού άνω των 200 εκατομμυρίων δολαρίων. Στις επενδύσεις θα περιλαμβάνονται ο εκσυγχρονισμός των τριών υπόστεγων, η λειτουργία (για δημόσια και ιδιωτική χρήση) των διαδρόμων αλλά και η δημιουργία εκπαιδευτικών υποδομών που θα έχουν σαν στόχο την «τεχνολογική» εκπαίδευση του κοινού.

Παράλληλα, οι εγκαταστάσεις θα χρησιμοποιούνται από ορισμένες υπηρεσίες της  NASA και την αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος ενώ εκεί θα έχουν την έδρα τους και μια σειρά από αναβαθμισμένα ερευνητικά προγράμματα της Google. Αν και δεν δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες, ενδέχεται το Moffett Field και ειδικότερα το μεγαλύτερο υπόστεγο, το Hangar One, να αποτελέσει το «σπίτι» της περιβόητης ερευνητικής ομάδας Google X.

Όπως αναφέρει το TechCrunch, στην ανακοίνωση της NASA περιλαμβάνεται και δήλωση του διευθυντή της, Charles Bolden, ο οποίος με χιουμοριστική διάθεση σημειώνει: «Όσο η NASA επεκτείνει την παρουσία της στο Διάστημα, τόσο μειώνεται η παρουσία της πίσω στη Γη».

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons