Η Google ενισχύει το AR και το VR

by Nikos Kaimakamis • On 09-11-2015 • AT 1:33 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

AVR-image-concept

Η Google φέρεται να θέλει να ενισχύσει τόσο το πεδίο του Augmented Reality όσο και εκείνο του Virtual Reality μέσα από mobile εφαρμογές.

Η Google ασχολείται με τα σχέδια των επεξεργαστών που θα χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές Android smartphones νέας γενιάς, προκειμένου να εμφανιστούν στο κοντινό μέλλον συσκευές που θα μπορούν να τρέχουν με άνεση ανάλογες εφαρμογές εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, ότι το βασικό συστατικό ενός κράνους Virtual Reality είναι το smartphone και οι οθόνη του, επομένως η τεχνολογία που κρύβει μέσα του είναι κομβικής σημασίας.

Η Google φαίνεται να πιστεύει ότι εάν μοιραστεί η τεχνογνωσία για τους μικροεπεξεργαστές, μπορεί να επιταχυνθεί η εξέλιξη τους. Τόσο το AR (Augmented Reality) όσο και το VR (Virtual Reality) εκτιμάται ότι θα αλλάξουν ριζικά τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται ένα smartphone στο μέλλον και η Google θέλει να παίζει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή.

google-cardboard-android-vr

Αυτή τη στιγμή, το Android οικοσύστημα ταλανίζεται από το πολύ μεγάλο εύρος διαθέσιμων επιλογών που έχουν οι κατασκευαστές για τις συσκευές που παρουσιάζουν και αυτό φαίνεται πως είναι ένα πρόβλημα αναφορικά με την υιοθέτηση μίας κοινής πρακτικής για την χρήση νέων εφαρμογών όπως αυτές που απαιτεί η εικονική πραγματικότητα και η τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons