Η Google εξαγοράζει την Jetpac

by George Polyzos • On 18-08-2014 • AT 3:30 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

smartphone

 

Εξαγορών συνέχεια, με την Google να εξαγοράζει άλλη μία startup εταιρεία, την Jetpac, η οποία σύμφωνα με τη «μόδα» που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα ειδικεύεται στη… βαθιά μάθηση.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε με έναν μάλλον λιτό τρόπο: μέσω ενός tweet του συνιδρυτή της εταιρείας και υπεύθυνου επί των τεχνικών θεμάτων, Pete Warden. Στο εν λόγω tweet γνωστοποιείται στο κοινό ότι οι εφαρμογές της Jetpack θα έχουν αποσυρθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου θα πάψει και η σχετική τεχνική υποστήριξη για αυτές.

Όπως αναφέρεται και στο tweet, ο λόγος για την απόσυρση των εφαρμογών είναι η επικείμενη απορρόφηση της εταιρείας από την Google. Ωστόσο, δεν ανακοινώθηκε το τίμημα της εξαγοράς.

Βασικό επίτευγμα της Jetpack είναι η δημιουργία μία εφαρμογής που επιτρέπει την ανάλυση φωτογραφιών στο Instagram ώστε να δημιουργηθούν αυτά που η εταιρεία ονομάζει «City Guides», δηλαδή κάτι σαν ταξιδιωτικοί οδηγοί που προσφέρουν διάφορες χρηστικές πληροφορίες (π.χ. ποια είναι η καλύτερη παραλία, ποιο είναι το πιο μοδάτο μπαρ κλπ).

Στο ξεκίνημά της η εταιρεία είχε δημιουργήσει μία ανάλογη εφαρμογή η οποία επέτρεπε την «εξερεύνηση» φωτογραφιών στους λογαριασμούς Facebook διαφόρων φίλων, ώστε ο χρήστης να αποφασίσει για τα μέρη που θέλει να επισκεφθεί.

Πιο πρόσφατα, η Jetpac ανέπτυξε έναν μηχανισμό εντοπισμού χαμόγελων σε φωτογραφίες και μέσω αυτού μπορούσε να γίνει εκτίμηση για το πόσο ευτυχισμένοι είναι οι κάτοικοι κάθε πόλης.

Για τη δημιουργία όλων των παραπάνω εφαρμογών η Jetpack χρησιμοποιεί τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, με εξειδίκευση στον τομέα της μηχανικής όρασης και της βαθιάς μάθησης. Είναι προφανές ότι η Google προσδοκά την ενσωμάτωση των εν λόγω τεχνολογιών στις δικές της εφαρμογές, με πρώτο υποψήφιο το Google Now.

Το ενδιαφέρον των εταιρειών τεχνολογίας για θέματα που άπτονται της βαθιάς μάθησης και της μηχανικής όρασης είναι κάτι παραπάνω από έντονο το τελευταίο χρονικό διάστημα. Πολύ πρόσφατα το Twitter προχώρησε σε μία ανάλογη εξαγορά, μίας startup εταιρείας με χαρακτηριστικά ανάλογα της Jetpack.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Jetpack, η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2011, κατάφερε το 2012 να προσελκύσει κεφάλαια ύψους 2,4 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ ο εκ των συνιδρυτών της, Pete Warden, εργάστηκε για πέντε χρόνια στην Apple σαν ανώτερος μηχανικός.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons