Η Google εξαγοράζει την εταιρεία Gecko Design

by George Polyzos • On 25-08-2014 • AT 1:21 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Google-Glass

 

Η Google εξαγόρασε την εταιρεία σχεδιασμού hardware και software προϊόντων, Gecko Design, με την προοπτική να την εντάξει στις δομές του ερευνητικού της κλάδου Google X.

Η εξαγορά αρχικά αποκαλύφθηκε από δημοσίευμα του Bloomberg, ενώ λίγο αργότερα ακολούθησε και επίσημη ανακοίνωση η οποία επιβεβαίωνε το δημοσίευμα. Η Gecko Design ιδρύθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’90 και η αρχική της συνεργασία με την Google ξεκίνησε το 2013, πάνω σε προγράμματα τα οποία ποτέ δεν ανακοινώθηκαν.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής της η Gecko συνεργάστηκε με πολλές εταιρείας τεχνολογίας, δημιουργώντας μια σειρά από πολύ γνωστά προϊόντα. Από τις χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις είναι το ακουστικό Jawbone Bluetooth, συστήματα υπολογιστών All-in-One της Hewlett Packard, το joystick Logitech 2.4, το wearable FitBit, ενώ είχε εμπλακεί και στο σχεδιασμό του περιβόητου One Laptop Per Child Project.

Ο εκ των συνιδρυτών της Gecko Design, Jacques Gagné, δήλωσε στη Wall Street Journal: «Οι άνθρωποι έρχονται στην Geckoγιατί δεν μπορούν να μετατρέψουν τις ιδέες σε πραγματικά προϊόντα, ειδικά εάν πρόκειται για κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν».

Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν ωστόσο η «προϋπηρεσία» της Gecko υποδηλώνει ξεκάθαρα ότι η Google αναμένεται να την χρησιμοποιήσει για να μετατρέψει κάποια από τα φουτουριστικά της σχέδια σε πραγματικά καταναλωτικά προϊόντα.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons