Η Google εξαγοράζει τη μουσική υπηρεσία Songza

by George Polyzos • On 02-07-2014 • AT 11:36 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Songza

 

Με μία λιτή ανακοίνωση η Google ανακοίνωσε την εξαγορά της υπηρεσίας music streaming Songza, χωρίς ωστόσο να γίνει γνωστό το τίμημα της εξαγοράς, της οποίας είχε προηγηθεί φημολογία αρκετών εβδομάδων.

Το Songza αποτελεί μία ιδιαίτερη περίπτωση μουσικής υπηρεσίας, καθώς χρησιμοποιεί διάφορες πληροφορίες σχετικά με τον χρήστη και τις προτιμήσεις του πριν καθορίσει την κατάλληλη playlist που του ταιριάζει, ανάλογα με την εκάστοτε ώρα της ημέρας.

Επιπλέον, με την πάροδο του χρόνου έχει δημιουργηθεί και μία τεράστια βάση δεδομένων με στοιχεία που σχετίζονται με τις προτιμήσεις των χρηστών ανάλογα με την ώρα της ημέρας, τον καιρό, την τοποθεσία και τις επιμέρους δραστηριότητες. Προφανώς και μία τέτοια δεξαμενή πληροφοριών θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη σε μία εταιρεία σαν την Google.

Μάλιστα, σε αντίθεση με άλλες ανταγωνιστικές υπηρεσίες που χρησιμοποιούν αλγόριθμους για την κατάρτιση της playlist, το Songza χρησιμοποιεί ειδικούς σε μουσικά θέματα, όπως DJs, συντάκτες μουσικών περιοδικών όπως το Rolling Stone κλπ. Το Songza, που ιδρύθηκε το 2007, φέρεται να έχει περί τους 5,5 εκατομμύρια χρήστες, αν και παραμένει άγνωστο πόσοι από αυτούς είναι συνδρομητές.

Σύμφωνα με το TechCrunch, ο αρχικός στόχος της Google ήταν η εξαγορά να φτάσει τα 15 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, πρόσφατα δημοσιεύματα ήθελαν την εμφάνιση και άλλων επίδοξων αγοραστών, γεγονός που φέρεται να ανέβασε δραματικά το κόστος της εξαγοράς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Google, το Songza θα συνεχίσει τη λειτουργία του κανονικά χωρίς να αλλάξει κάτι σχετικά με την υπηρεσία. Το ίδιο θα ισχύσει προσωρινά και για την έδρα της υπηρεσίας, που θα παραμείνει στο Λόνγκ Άιλαντ, ενώ αργότερα προβλέπεται η μεταφορά στα γραφεία της Google στη Νέα Υόρκη.

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται και στην ανακοίνωση της Google,  θα αναζητηθούν τρόποι ενσωμάτωσης στοιχείων της εμπειρίας που προσφέρει το Songza και σε άλλα προϊόντα της εταιρείας, όπως τα Google Play Music και YouTube.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγο καιρό η Apple εξαγόρασε την Beats Music, έναντι του ποσού των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Beats χρησιμοποιεί ανάλογη προσέγγιση με το Songza για τη δημιουργία των playlists, χρησιμοποιώντας αρχικά ανθρώπους για την κατάρτιση και βελτιστοποίησή τους.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons