Η Google φαίνεται να εγκαταλείπει το αυτόνομο όχημά της

by Nikos Kaimakamis • On 13-12-2016 • AT 1:23 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Google-Car

Σύμφωνα με διάφορες αναφορές, η Google φέρεται διατεθειμένη να εγκαταλείψει την ανάπτυξη του αυτόνομα κινούμενου οχήματός της. 

Όλα δείχνουν ότι η Google θέλει να βασιστεί περισσότερο στις συνεργασίες με άλλους κατασκευαστές, εφαρμόζοντας την τεχνολογία αυτόνομης κίνησης που αναπτύσσει η ίδια σε διάφορες υλοποιήσεις οχημάτων τρίτων κατασκευαστών. Ήδη υπάρχει συνεργασία με την Fiat Chrysler και την Google, με σκοπό να δημιουργηθεί ένα όχημα που να κινείται αυτόνομα και να έχει σχεδιασμό που θα αντλεί έμπνευση από το πρώτο όχημα που είχε ξεκινήσει να δοκιμάζει στους δρόμους η Google.

Σύμφωνα με διάφορες πηγές του Διαδικτύου, η Google ενδέχεται να λανσάρει τη δική της υπηρεσία ταξί με οχήματα αυτόνομης κίνησης, για την οποία αναμένεται να γίνουν σύντομα και οι σχετικές επίσημες ανακοινώσεις. Σε κάθε περίπτωση, οι ιδρυτές της Google φέρονται να θεωρούν ότι η ανάπτυξη ενός οχήματος αυτόνομης κίνησης από το μηδέν δεν είναι μια πρακτική λύση, όπως αναφέρουν.

Η Google φαίνεται πως θέλει να μπει πιο δυναμικά στο κομμάτι των υπηρεσιών μεταφοράς και όχι στο ζήτημα της κατασκευής ενός οχήματος, το οποίο μπορεί να αναλάβει με μεγαλύτερη άνεση ένας ήδη πεπειραμένος κατασκευαστής οχημάτων, όπως είναι η Fiat Chrysler, σύμφωνα με το TechCrunch και το Verge.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons