Η Google δοκιμάζει την παροχή Internet μέσω drones

by George Polyzos • On 16-09-2014 • AT 2:07 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

titan-aerospace-solara-50

Η Google πρόκειται να δοκιμάσει τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) για την παροχή πρόσβασης στο Internet σε απομακρυσμένες περιοχές.

Οι σχετικές δοκιμές πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο Νέο Μεξικό και η εταιρεία έχει ήδη αιτηθεί σχετικής αδείας από τη Federal Communications Commission (Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών)

Σύμφωνα με το Ars Technica, το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου της αίτησης παραμένει εμπιστευτικό, ωστόσο γίνεται αναφορά στην εξαγορά της Titan Aerospace από την Google, η οποία ειδικεύεται στην ανάπτυξη drones που χρησιμοποιούν ηλιακή ή ηλεκτρική ενέργεια και τα οποία χαρακτηρίζονται για το μεγάλο ύψος πτήσης και τις μεγάλης διάρκειας πτήσεις.

«Αυτά τα χαρακτηριστικά θα μπορούσαν σταδιακά να χρησιμοποιηθούν για την παροχή συνδέσεων Internet σε απομακρυσμένες περιοχές ή να βοηθήσουν στη παρακολούθηση περιβαλλοντικών καταστροφών, όπως σε περιπτώσεις πετρελαιοκηλίδων ή καταστροφής δασών», τονίζεται στην αίτηση της Google.

Σύμφωνα με την αίτηση που κατατέθηκε, οι δοκιμές αναμένεται να ξεκινήσουν στις 6 Οκτωβρίου και να διαρκέσουν για 180 ημέρες, ενώ περιγράφεται επακριβώς η γεωγραφική περιοχή όπου θα εκτελεστούν οι δοκιμές, αλλά και οι συχνότητες που θα χρησιμοποιηθούν για την εκπομπή σήματος. Επίσης, τονίζεται η ανάγκη συντονισμού ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα σχετικά με συχνότητες που χρησιμοποιούν ομοσπονδιακές και πολιτειακές υπηρεσίες.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η Titan Aerospace εξαγοράσθηκε από την Google τον περασμένο Απρίλιο, με τον αρχικό σχεδιασμό να θέλει την εταιρεία να ενσωματώνεται στο Project Loon, που σχετίζεται με την χρήση αερόστατων για την παροχή Internetσε απομακρυσμένες γεωγραφικά περιοχές του πλανήτη.

Παράλληλα, δημοσιεύματα θέλουν την Google να σχεδιάζει την ανάπτυξη οχημάτων-δορυφόρων χαμηλής τροχιάς, επίσης για την παροχή Internet. Άλλωστε, τα drones της Titan, με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση του μοντέλου Solara, έχουν αυτονομία που φτάνει έως και τα πέντε χρόνια, λόγω ηλιακής ενέργειας, και θα μπορούσαν άνετα να υιοθετηθούν για το συγκεκριμένο ρόλο.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons