Η Google δεν θα διορθώσει Android bug

by Nikos Kaimakamis • On 14-01-2015 • AT 4:36 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

 

smartphone-in-hand

Ένα Android bug που φέρεται να επηρεάζει περίπου ένα δισεκατομμύριο κατόχους smartphones δεν πρόκειται να διορθωθεί από την Google.

Το bug αφορά σε όλες τις εκδόσεις του Android από την έκδοση 4.3 και κατώτερη και αφορά στο WebView component του λειτουργικού συστήματος, ενώ οι εκδόσεις Android 4.4 και 5.0 μένουν ανεπηρέαστες. Ουσιαστικά, το component επιτρέπει την προβολή ιστοσελίδων από μερικές εφαρμογές χωρίς να είναι η ανάγκη να ανοίγει ο browser του smartphone.

H Google δηλώνει ότι είναι πολύ δύσκολο να διορθώσει το πρόβλημα, ειδικά σε παλιές εκδόσεις του λειτουργικού όπως είναι το Jelly Bean, ενώ στις νεώτερες εκδόσεις το πρόβλημα είναι διορθωμένο από μόνο του, καθώς το WebView έχει καταργηθεί από το κεντρικό λειτουργικό σύστημα και έχει μετατραπεί σε εφαρμογή που μπορεί κανείς να κατεβάσει από το Google Play.

Το πρόβλημα αυτό εκτιμάται ότι επηρεάζει περίπου 60% των χρηστών Android, ενώ η Google δηλώνει ότι όποιος θέλει να φτιάξει κάποιο Patch που να διορθώνει το εν λόγω πρόβλημα μπορεί να το κάνει, απλώς η ίδια η Google δεν προτίθεται να κάνει κάτι για να το διορθώσει.

Η είδηση για το πρόβλημα αυτό έχει προκύψει λίγο αφότου η ίδια η Google είχε εντοπίσει ένα κενό ασφαλείας στα Windows 8.1, προτού να μπορεί να κάνει η Microsoft κάτι σχετικά με αυτό.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons