Η Google δεν αποκλείει την έκδοση Android Wear για iOS

by George Polyzos • On 27-10-2014 • AT 3:25 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

 

 

Moto-360-Android-Wear

Ο επικεφαλής του Android Wear, Jeff Chang, δήλωσε ότι η ομάδα του δεν έχει αποκλείσει την πιθανότητα δημιουργίας μίας έκδοσης του λειτουργικού συστήματος για wearable συσκευές που θα ήταν συμβατή με το iOS.

Μιλώντας στη βρετανική έκδοση της Huffington Post, ο Chang εξέφρασε τον ενθουσιασμό της ομάδας του Android Wear για την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού χρηστών στην πλατφόρμα, «οπότε σε αυτή τη βάση θα μας ενδιέφερε να δουλέψουμε πάνω σε αυτή την προοπτική», δήλωσε.

Ωστόσο, το στέλεχος της Google παραδέχθηκε ότι όπως συμβαίνει με όλες τις cross-platform προσπάθειες υπάρχουν και τεχνικοί περιορισμοί που θέτουν όρια στη θέληση και την προσπάθεια που καταβάλλεται από το τεχνικό προσωπικό. «Θα θέλαμε να έχουμε το Android Wear διαθέσιμο για όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες, αλλά αυτό δεν είναι 100% υπό τον έλεγχό μας», συμπλήρωσε.

Προφανώς τα λεγόμενα του Chang δεν αποτελούν επιβεβαίωση ότι η Google προσανατολίζεται στην υποστήριξη διαφορετικών πλατφορμών λογισμικού για το Android Wear. Ωστόσο, αποτελεί θετικό δείγμα ότι υπάρχει η διάθεση ελέγχου των δυνατοτήτων για τη δημιουργία τέτοιων εκδόσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Apple Watch δεν θα υποστηρίζει τη συνεργασία με συσκευές προερχόμενες από άλλες πλατφόρμες, ενώ και η Samsung δεν έχει δείξει, μέχρι τώρα τουλάχιστον, ότι θα επεκτείνει τη συμβατότητα του Tizen, του δικού της λειτουργικού για χρήση σε wearable συσκευές.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons