Η Google βελτιώνει αισθητά την ασφάλεια του Gmail μέσω του machine learning

by Nikos Kaimakamis • On 01-06-2017 • AT 2:15 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Με τη χρήση του machine learning, η Google βελτιώνει την ασφάλεια που παρέχει το Gmail στους χρήστες του. 

Η Google, μετά τις αλλαγές στις οποίες έχει προχωρήσει, ισχυρίζεται ότι το Gmail πλέον μπορεί να μπλοκάρει το 99,9% των μηνυμάτων spam και phishing, καθώς η τεχνητή νοημοσύνη βοηθά στην ακρίβεια του εντοπισμού του κακόβουλου λογισμικού και την αποτροπή μόλυνσης των λογαριασμών. Η Google εκτιμά ότι ένα ποσοστό 50 με 70% των μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που διακινούνται από και προς την υπηρεσία της είναι spam, επομένως ήθελε να λάβει μέτρα τα οποία εφαρμόζει σε συνδυασμό με τα Google Safe Browsing εργαλεία της.

Σύμφωνα με την Google, υπάρχει μία μικρή σχεδόν μη αντιληπτή καθυστέρηση στην παράδοση της αλληλογραφίας του Gmail, η οποία προσφέρει ικανό χρόνο για την εξέταση για spam και άλλα κακόβουλα στοιχεία. Ένα εργαλείο που φιλοδοξεί να σταματήσει την εξάπλωση του spam από την Google είναι η προειδοποίηση σε χρήστες του Gmail προτού να στείλουν ένα μήνυμα σε έναν λογαριασμό με τον οποίο δεν επικοινωνούν συχνά.

Η Google εμφανίζεται στις ανακοινώσεις της υπερήφανη για το ποσοστό απειλών που αποτρέπει στο Gmail, αλλά δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι μπορεί να προσφέρει απόλυτη ασφάλεια στον επικίνδυνο κόσμο του Internet.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons