Η Google αποσύρει δραστηριότητές της από τη Ρωσία

by George Polyzos • On 12-12-2014 • AT 3:29 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

google_logo

Η Google πρόκειται να παύσει ορισμένες από τις δραστηριότητές της στη Ρωσία λόγω της νέας νομοθεσίας της χώρας σχετικά με τη διαχείριση δεδομένων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των Wall Street Journal και The Information, βασική αιτία της επικείμενης αποχώρησης της Google από τη Ρωσία είναι οι νέα νομοθεσία της χώρας σχετικά με τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι εταιρείες του Διαδικτύου.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα ρωσική νομοθεσία προβλέπει ότι οι εταιρείες που αποθηκεύουν δεδομένα ρώσων πολιτών θα πρέπει να διατηρούν τις εγκαταστάσεις data centers εντός της χώρας.

Αποτέλεσμα αυτού είναι η επικείμενη απόσυρση όλων των μηχανικών της Google από τη Ρωσία, στους οποίους ωστόσο δίνεται η δυνατότητα να εργαστούν σε άλλες περιοχές που δραστηριοποιείται η εταιρεία. Πέρα από την απόσυρση των καθαρά τεχνικών ειδικοτήτων, η Google αναμένεται να διατηρήσει στη Ρωσία τα τμήματα που σχετίζονται με πωλήσεις υπηρεσιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, αν τα δημοσιεύματα επαληθευτούν, δεν θα είναι η πρώτη φορά που η Google αποχωρεί από την αγορά μίας χώρας. Είχε προηγηθεί το 2010 η αποχώρηση από την κινεζική αγορά, ενώ πιο πρόσφατη η ανακοίνωση παύσης λειτουργίας του Google News στην Ισπανία.

Η μόνη αντίδραση από την πλευρά της αμερικανικής εταιρείας ήταν μία δήλωση που έλεγε ότι «παραμένει βαθιά αφοσιωμένη στους ρώσους χρήστες και πελάτες», ενώ ξεκαθάριζε ότι θα διατηρηθεί μία ομάδα εργαζομένων στη Ρωσία για να τους υποστηρίζει.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons