Η Google απέκτησε την εφαρμογή «έξυπνων» μηνυμάτων Emu

by George Polyzos • On 07-08-2014 • AT 11:54 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

google_logo

 

Η Google απέκτησε την Emu, μία εφαρμογή αποστολής μηνυμάτων, η οποία έκανε την εμφάνισή της σε μορφή beta μόλις τον περασμένο Απρίλιο.

Η συγκεκριμένη εξαγορά δεν θα αποτελούσε σημαντική είδηση αν η Emu δεν ήταν ριζικά διαφοροποιημένη από τις τόσες εφαρμογές μηνυμάτων που κυκλοφορούν στην αγορά.

Η εφαρμογή ενσωματώνει χαρακτηριστικά ψηφιακού βοηθού που επιτρέπει την αυτοματοποίηση εργασιών βασισμένων στις ανταλλαγές μηνυμάτων του χρήστη. Για παράδειγμα αν ληφθεί ένα μήνυμα για την οριστικοποίηση μίας συνάντησης, η εφαρμογή θα αναγνωρίσει αυτόματα ημέρα και ώρα και θα προχωρήσει στη δημιουργία ενός νέου συμβάντος στο ημερολόγιο της συσκευής.

Παράλληλα, θα δημιουργήσει και τις ανάλογες υπενθυμίσεις ενώ μπορεί να αναλάβει ακόμη και την πραγματοποίηση κράτησης σε ένα εστιατόριο ή να προτείνει μία κινηματογραφική ταινία.

EMU app

Η εφαρμογή χρησιμοποιεί τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης και δεδομένα τοποθεσίας ώστε να είναι σε θέση να παρέχει τις σχετικές με τα μηνύματα πληροφορίες. Για όσους βρίσκουν ομοιότητες σε αυτές τις λειτουργίες με τη Siri, η εξήγηση είναι απλή: ο διευθύνων σύμβουλος της Emu, Gummi Hafsteinsson, είχε εργαστεί στην Appleστον τομέα ανάπτυξης της τεχνολογίας για τη Siri.

Η ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Emu προαναγγέλλει ότι η εφαρμογή θα πάψει να είναι διαθέσιμη από τις 25 Αυγούστου, ώστε να πραγματοποιηθεί η μετάβαση στις δομές της Google. Από την πλευρά της η Google επιβεβαίωσε την εξαγορά, χωρίς όμως να προχωρήσει σε αποκαλύψεις σχετικά με τους όρους αυτής.

Φυσικά, δεν έχει γίνει γνωστό πώς θα χρησιμοποιήσει η Google τη συγκεκριμένη τεχνολογία, ωστόσο δεν θα αποτελούσε έκπληξη αν βλέπαμε σε σύντομο χρονικό διάστημα το Hangouts να αποκτά ανάλογες δυνατότητες.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons