Η Google απαντά στις κατηγορίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

by Nikos Kaimakamis • On 07-11-2016 • AT 1:10 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Η Google θεωρεί ότι οι κατηγορίες της Eυρωπαϊκής Επιτροπής περί δημιουργίας τραστ, αγνοεί τους βασικούς κανόνες της online αγοράς. 

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Google κάνει κατάχρηση των δεδομένων που αντλεί από υπηρεσίες όπως το AdSense, αλλά και από τις επιμέρους αναζητήσεις που κάνουν οι χρήστες των υπηρεσιών της Google μέσα από την μηχανή αναζήτησης. Οι κινήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είχαν ξεκινήσει από τον περασμένο Απρίλιο και είχαν εστιάσει στο σύστημα Android.

H Google, από την πλευρά της, θεωρεί ότι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν λαμβάνει υπόψη της το πλαίσιο λειτουργίας της online αγοράς. Το στοιχείο που τονίζει η Google είναι ότι η online αγορά είναι πολύ ανταγωνιστική και δεν μπορεί να τεθεί πλαίσιο όρων που να τη ρυθμίζουν, σύμφωνα με τη λογική της Κομισιόν.

Ειδικά για το πεδίο των online αγορών, η Google σημειώνει ότι οι καταναλωτές περνούν μέσα από διάφορα κανάλια και δεν καταλήγουν να αγοράσουν ένα προϊόν απευθείας από μία αναζήτηση που κάνουν, επομένως δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς την Google για κινήσεις χειραγώγησης της ελεύθερης αγοράς. Η Google τονίζει σε κάθε ευκαιρία ότι ο ρόλος της είναι να δώσει χρήσιμες πληροφορίες στον κάθε καταναλωτή, μέσα από τα ποικίλα online εργαλεία της.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons