Η General Motors παρουσιάζει την υπηρεσία Maven

by Nikos Kaimakamis • On 21-01-2016 • AT 10:48 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

maven

H υπηρεσία Maven της General Motors αναλαμβάνει να βάλει κάτω από μία σκέπη όλες τις έξυπνες υπηρεσίες μεταξύ οχημάτων. 

Αναλυτικότερα, με την υπηρεσία Maven θα μπορεί κανείς να μοιραστεί τη χρήση του αυτοκινήτου του, να πάρει και άλλους επιβάτες που κάνουν την ίδια διαδρομή, ενώ οι προτιμήσεις μουσικής και άλλες επιλογές θα ακολουθούν τον χρήστη της υπηρεσίας Maven όπου και αν πηγαίνει, άσχετα με το όχημα που οδηγεί, αρκεί αυτό να έχει πρόσβαση στο Maven.

Πολλές από τις επιμέρους υπηρεσίες του Maven θα είναι συνδρομητικές, με χαμηλό, όμως, κόστος που δεν θα ξεπερνά τα 10 δολάρια τον μήνα. Δεν αποκλείεται το Maven της General Motors να μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες υπηρεσίες, όπως το Android Auto. Αξίζει να σημειωθεί ότι η General Motors ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα επενδύσει το ποσό των 500 εκατομμυρίων δολαρίων στη Lyft, μία εταιρεία που αναπτύσσει τεχνολογία αυτόνομης κίνησης και επικοινωνίας μεταξύ οχημάτων.

Ταυτόχρονα, η General Motors εξαγόρασε την SideCar, μία εταιρεία που ήθελε να ανταγωνιστεί την υπηρεσία ταξί Uber. H υπηρεσία Μaven θα ξεκινήσει δοκιμαστικά από το Ann Arbor στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ, ενώ σταδιακά εκτιμάται ότι θα επεκταθεί τόσο σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ όσο και σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές μητροπόλεις.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons