Η Foxconn έκανε πρόταση εξαγοράς της Sharp

by Nikos Kaimakamis • On 21-01-2016 • AT 9:59 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

foxconn sharp

Το ποσό των 5,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων περίπου προσφέρει η Foxconn προκειμένου να εξαγοράσει την ιαπωνική Sharp. 

Την πληροφορία αυτή έφερε στο φως της δημοσιότητας η Wall Street Journal, επικαλούμενη πηγές με γνώση του ζητήματος, τονίζοντας ότι η κίνηση της εξαγοράς της Sharp από την Foxconn αναμένεται να δώσει μία ανάσα στην ιαπωνική εταιρεία που φέρεται να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Για τη Foxconn αυτή θα είναι η μεγαλύτερη εξαγορά που πραγματοποιεί από το 2009 και έπειτα.

Σύμφωνα με το Bloomberg θα έχει δοθεί η απάντηση από την Sharp στο αίτημα εξαγοράς από την ταϊβανέζικη εταιρεία που, σημειωτέον, είναι ανάμεσα στα άλλα και υπεύθυνη για την συναρμολόγηση του iPhone. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Foxconn εκδηλώνει το ενδιαφέρον της για την Sharp, καθώς το 2012 είχε προτείνει να επενδύσει σε εκείνη, αλλά τελικά οι δύο εταιρείες δεν είχαν καταφέρει να καταλήξουν σε κάποια συμφωνία.

Η Sharp από την μεριά της αναζητεί χρηματοδότηση για τα χρέη της και έχει ήδη απευθυνθεί στο κυβερνητικό Ιnnovation Network Corp. της Ιαπωνίας, χωρίς αποτέλεσμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το χρέος της Sharp στις 30 Σεπτεμβρίου έφτανε τα 6.8 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Foxconn επιδιώκει να αναπτύξει τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της, μπαίνοντας και στο πεδίο κατασκευής οθονών  για smartphones και tablets.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons